Print Email

Δελτία Τύπου

07.01.2020

Το Νοσοκομείο Λευκάδας εγκαινιάστηκε προεκλογικά και συνεχίζει να υπολειτουργεί.

ΑΘΗΝΑ 7/1/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2452

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Εγκαινιάστηκε προεκλογικά και συνεχίζει να υπολειτουργεί

Το νέο Νοσοκομείο της Λευκάδας εγκαινιάστηκε και λειτουργεί από τον Μάιο 2019. Συνεχίζει όμως να λειτουργεί με μεγάλη επισφάλεια λόγω έλλειψης γιατρών βασικών ειδικοτήτων.
Υπάρχουν δύο καρδιολόγοι για να καλύπτουν έκτακτα περιστατικά, την καρδιολογική κλινική και τη μονάδα εμφραγμάτων. Πολλές ημέρες είναι ακάλυπτο το Νοσοκομείο από καρδιολόγο. Αν και με απόφαση της Διοίκησης καλούνται να κάνουν 14 εφημερίες το μήνα, οι περισσότερες είναι ετοιμότητας.
Πως είναι δυνατόν το Νοσοκομείο να είναι χωρίς καρδιολόγο και να εφημερεύουν από το σπίτι τους όταν και το δευτερόλεπτο είναι κρίσιμο για τη ζωή των σοβαρών καρδιολογικών περιστατικών.
Στο Νοσοκομείο υπάρχει εδώ και 8 μήνες μία νεφρολόγος η οποία λειτουργεί τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Με έγγραφό της προειδοποιεί τη Διοίκηση για κίνδυνο πρόκλησης ιατρικών λαθών λόγω εξουθένωσης.
Εξακολουθεί το Νοσοκομείο να λειτουργεί με μια αναισθησιολόγο με μεγάλο κίνδυνο για τα έκτακτα περιστατικά.
Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να στελεχώσει άμεσα το Νοσοκομείο της Λευκάδας πριν θρηνήσουμε θύματα.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ               ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.