Print Email

Δελτία Τύπου

19.12.2019

Νοσοκομείο Σωτηρία. Απαξιώνεται το Νοσοκομείο. Έκλεισε η 10η Πνευμονολογική Κλινική και τώρα κλείνει και το Καρδιολογικό τμήμα λόγω μετακίνησης γιατρών. Διαλύεται η Τεχνική Υπηρεσία.

ΑΘΗΝΑ 19/12/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2421

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νοσοκομείο «Σωτηρία»

Απαξιώνεται το Νοσοκομείο.
Έκλεισε η 10η Πνευμονολογική Κλινική και τώρα κλείνει και το Καρδιολογικό τμήμα λόγω μετακίνησης γιατρών.
Διαλύεται η Τεχνική Υπηρεσία

Το Νοσοκομείο Σωτηρία, το μόνο ειδικό Πνευμονολογικό Νοσοκομείο της χώρας, απαξιώνεται κάθε ημέρα και πιο πολύ. Λόγω έλλειψης γιατρών και νοσηλευτών έκλεισε η 10η Πνευμονολογική Κλινική και εμφανίζονται ράντζα μετά από κάθε εφημερία. Παρότι εγγράφως προειδοποίησαν οι γιατροί πέρυσι ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τους ασθενείς από ιατρικά λάθη λόγω εξουθένωσης συνεχίζουν να αποψιλώνουν το νοσοκομείο από γιατρούς. Σειρά τώρα έχει το καρδιολογικό τμήμα. Μετακινούν τρεις γιατρούς καρδιολόγους. Η καρδιολογική κλινική, η Μονάδα Εμφραγμάτων, τα Εξωτερικά Ιατρεία, τα ΤΕΠ λειτουργούν με μεγάλη επικινδυνότητα.
Με απόφαση της 1ης ΥΠΕ μετακινήθηκαν δύο (2) Καρδιολόγοι (Διευθύντρια Προϊσταμένη και Επιμελητής Β΄), στο «Αττικό» Νοσοκομείο και σε Κέντρο Υγείας.
Ένας τρίτος Καρδιολόγος του Νοσοκομείου «Σωτηρία» μετακινήθηκε στο Νοσοκομείο Λήμνου και καλύπτει εκεί το Νοσοκομείο που αντιμετωπίζει τραγικές ελλείψεις ιατρών. Κλείνουν μία τρύπα και ανοίγουν άλλη. Το καρδιολογικό τμήμα διαθέτει έναν και μοναδικό Επικουρικό Καρδιολόγο που λήγει η σύμβασή του και φεύγει τον Ιανουάριο.
Με ενυπόγραφο έγγραφο οι καρδιολόγοι ιατροί που υπηρετούν στο Καρδιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου προς την ΥΠΕ και την Διοίκηση του Νοσοκομείου, επισημαίνουν τους κινδύνους για τους ασθενείς που νοσηλεύονται στην κλινική, τη Μονάδα Εμφραγμάτων και όσοι προσέρχονται στα επείγοντα και τα εξωτερικά ιατρεία.
Με απόφαση του Διοικητή της 1ης ΥΠΕ διαλύουν την Τεχνική Υπηρεσία μετακινώντας τον Υποδιευθυντή της στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου του αναθέτουν καθήκοντα Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Θα παρουσιαστούν μεγάλα προβλήματα λειτουργίας σε ένα ειδικό Νοσοκομείο ενώ αναμένεται κύμα γρίπης.
Σας κοινοποιούμε την καταγγελία των Ιατρών προς την ΥΠΕ, τη Διοίκηση και του Σωματείου Εργαζομένων που αναφέρονται στην άκρως προβληματική λειτουργία του καρδιολογικού τμήματος και της Τεχνικής Υπηρεσίας (κοιν. Μετακίνησης).

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.