Εκτύπωση σελίδας

Δελτία Τύπου

17.12.2019

Χθες, στην πρώην σχολή Ευελπίδων, η Δικαιοσύνη έπραξε το έργο της. Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ απαλλάχθηκε των κατηγοριών για το αδίκημα της πρόκλησης σε τέλεση πλημμελήματος

ΑΘΗΝΑ 17/12/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2420

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε προηγούμενο δελτίο τύπου, ενημερώσαμε τους εργαζόμενους για μία ακόμα υπόθεση, στην οποία καλείτο ως κατηγορούμενος την Τρίτη 16/12/2019, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, για το αδίκημα της πρόκλησης σε τέλεση πλημμελήματος, διότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε υποκινήσει τους διαδηλωτές, συμβασιούχους στα Νοσοκομεία, να εισβάλλουν στο Υπουργείο Υγείας στις 23-2-2017, κατά την διάρκεια συγκεντρώσεως διαμαρτυρίας.
Χθες, στην πρώην Σχολή Ευελπίδων, η Δικαιοσύνη, έπραξε το έργο της.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ απαλλάχθηκε των κατηγοριών, αφού μάλιστα, ο εργαζόμενος εταιρίας Security, που φέρονταν να έχει τραυματιστεί στην εν λόγω διαδήλωση, κατέθεσε, ότι ουδέποτε είδε τον κύριο Γιαννάκο να υποκινεί τους διαδηλωτές να τελέσουν οποιοδήποτε αδίκημα και ούτε ο ίδιος τραυματίστηκε. Ο χαρακτηριζόμενος, από το γνωστό σύστημα Πολάκη, ως τραυματισμός του στην διάρκεια της συγκεντρώσεως αυτής, ούτε λίγο ούτε πολύ, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μία προσπάθεια του Υπουργείου να στοιχειοθετήσει εις βάρος της ΠΟΕΔΗΝ ποινικά αξιόποινες πράξεις.
Από την διαδικασία, όπως εξελίχθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου, προέκυψε, ότι και η δικογραφία αυτή δεν ήταν τίποτε άλλο από την γνωστή προσπάθεια των γνωστών κέντρων να παράξουν ποινικά διωκόμενους συνδικαλιστές, δέσμιους των επιθυμιών τους και ανίκανους να υπερασπιστούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων. Η προσπάθεια τους, αυτή, όχι μόνο δεν απέδωσε καρπούς αλλά αντιθέτως, μας έκανε πιο δυνατούς.
Η ΠΟΕΔΗΝ στάθηκε και θα σταθεί πάντοτε στο πλευρό των εργαζομένων, προάσπιζε και προασπίζει με σθένος τη δημόσια υγεία και πρόνοια αφού αυτός είναι ο ρόλος και η αποστολή μας. Δεν απειλούμαστε, δεν εκβιαζόμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε. Λειτουργούμε θεσμικά και διεκδικούμε την επίλυση των αιτημάτων μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ