Print Email

Δελτία Τύπου

12.12.2019

Κέντρο Υγείας Ν. Φθιώτιδας, η απόλυτη εγκατάλειψη

ΑΘΗΝΑ 10/12/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2401

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κέντρο Υγείας Ν. Φθιώτιδας
Η απόλυτη εγκατάλειψη

Τα Κέντρα Υγείας του Ν. Φθιώτιδος είναι εγκαταλελειμμένα στη τύχη τους. Τα χρόνια σωρευμένα προβλήματα καθώς και οι ελλείψεις που αντιμετωπίζει η ΠΦΥ και κατά συνέπεια τα Κέντρα Υγείας του Νομού Φθιώτιδας όπως οι ελλείψεις σε κρίσιμες ειδικότητες σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, την υλικοτεχνική υποδομή. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι δεν υπάρχει σε κανένα ΚΥ παιδίατρος παρά μόνο στο ΚΥ Αταλάντης, υπάρχει ανεπάρκεια φύλαξης, ενώ η καθαριότητα κυρίως στα Περιφερειακά Ιατρεία είναι ελλιπέστατη έως ανύπαρκτη. Επίσης η παλαιότητα των κτιριακών δομών, του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και ιδιαίτερα των ασθενοφόρων, που τα καθιστά ασύμφορα στη συντήρηση και κάποιες φορές επικίνδυνα στη χρήση.
Μείζον θέμα δημιουργείται με Ιδιωτική Εταιρεία που απέσυρε βιοχημικά μηχανήματα, από το Κέντρο Υγείας Στυλίδας επειδή τέλειωσε η σύμβαση με το Κέντρο Υγείας. Η Ιδιωτική εταιρεία είχε παραχωρήσει μηχανήματα με την υποχρέωση να προμηθεύονται από την ίδια μια σειρά από αντιδραστήρια βασικών βιοχημικών εξετάσεων.
Στις 18/10/2019 τελείωσε η σύμβαση και επειδή καθυστέρησε η 5η ΥΠΕ να κάνει νέα σύμβαση, πήρε αμέσως πίσω τα μηχανήματα.
Σας κοινοποιούμε τα έγγραφα των Σωματείων.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.