Print Email

Δελτία Τύπου

10.12.2019

Την Τετάρτη 11/12/2019 και ώρα 10πμ. καλούμε εργαζόμενους και συνδικαλιστικά στελέχη στο Ζάππειο στην Ημερίδα που οργανώνει ο ΠΙΣ με θέμα "Ενημέρωση και διάλογος για τις Συμπράξεις Δημοσίου- Ιδιωτικού Τομέα στην παροχή υπηρεσιών υγείας".

ΑΘΗΝΑ 10/12/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2390

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη 11/12/2019 και ώρα 10πμ καλούμε εργαζόμενους και συνδικαλιστικά στελέχη στο Ζάππειο στην Ημερίδα που οργανώνει ο ΠΙΣ με θέμα «Ενημέρωση και διάλογος για τις Συμπράξεις Δημόσιου -Ιδιωτικού Τομέα στη παροχή υπηρεσιών υγείας.

Οι παθογένειες του Δημόσιου Συστήματος Υγείας προκύπτουν από το τριτοκοσμικό ποσοστό Δημόσιων Δαπανών που είναι καθηλωμένο στο 5% (7,5% ο ΜΟ στην Ε.Ε.)
Οι ιδιωτικές δαπάνες στη χώρα μας βρίσκονται στο 3,5% του ΑΕΠ όταν ο Μ.Ο. στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στο 1% του ΑΕΠ. Αντί λοιπόν να γίνεται συζήτηση για την αντιστροφή του συστήματος υγείας η κυβέρνηση ενθαρρύνει προτάσεις για περαιτέρω ιδιωτικοποίησή του. Οι πολίτες πληρώνουν 6% εισφορά για υγειονομική περίθαλψη από μισθούς και συντάξεις, ένα σωρό φόρους και όμως βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για αγορά υπηρεσιών.
Δεν θα επιτρέψουμε την εμπορευματοποίηση της Υγείας που οραματίζονται κάποιοι φορείς της υγείας (π.χ. ΠΙΣ) που θέλουν να παίζουν το ρόλο του «λαγού» στις εκάστοτε κυβερνήσεις.
Αιτία πολέμου είναι για την ΠΟΕΔΗΝ:
• Η δυνατότητα εργασίας ιδιωτών γιατρών στα Νοσοκομεία για οποιονδήποτε λόγο. Προσλήψεις γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού χρειάζεται το σύστημα.
Χάσαμε 25000 την περίοδο των μνημονίων.
• Η εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από ιδιωτικές εταιρίες στα νοσοκομεία για να πλουτίζουν σε βάρος των ασθενών και του Δημοσίου. Επενδύσεις σε εξοπλισμό και υποδομές χρειάζεται το σύστημα.
• Η μετατροπή της Νομικής μορφής των νοσοκομείων από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε οτιδήποτε άλλο (ΝΠΙΔ, Ανώνυμες Εταιρείες). Το Νοσοκομείο Σαντορίνης που λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρεία (ΑΕΜΥ ΑΕ) από την εποχή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα πρέπει άμεσα να μετατραπεί σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.
Το σύστημα χρειάζεται χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, αύξηση των Δημόσιων Δαπανών για την Υγεία στο Μέσο Όρο των χωρών της Ε.Ε. και όχι περαιτέρω μετακύληση της λειτουργίας του στις τσέπες των πολιτών.
Τετάρτη 11/12/2019 και ώρα 10πμ θα είμαστε όλοι στο Ζάππειο!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.