Εκτύπωση σελίδας

Δελτία Τύπου

27.11.2019

Διοικητές Νοσοκομείων χωρίς καμία σχέση με την Υγεία. Επαναξιολόγηση και επιλογή από το Μητρώο Στελεχών.

ΑΘΗΝΑ 27/11/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2362

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διοικητές Νοσοκομείων χωρίς καμία σχέση με την Υγεία.
Επαναξιολόγηση και επιλογή από το Μητρώο Στελεχών.

Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του Υπουργού Υγείας κου Κικίλια του ξεκαθαρίσαμε ότι το σύστημα Υγείας για να αναταθεί εκτός της επαρκούς στελέχωσης και χρηματοδότησης, χρειάζεται ικανή διοίκηση.
Μάλιστα προτείναμε να ξεφύγουμε από το αποτυχημένο μοντέλο επιλογής των Διοικητών που εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια να διορίζονται αποτυχημένα πολιτικά και κομματικά στελέχη των κυβερνητικών κομμάτων και να γίνεται η επιλογή από το Μητρώο Στελεχών, το οποίο φυσικά θα πρέπει να ανανεωθεί.
Η Κυβέρνηση επέλεξε τελικά Διοικητές Νοσοκομείων με την πεπατημένη όλων των προηγούμενων χρόνων. Η επιτροπή που ελέγχεται από το Υπουργείο Υγείας επέλεξε άτομα που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις μεγάλες απαιτήσεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Έτσι από τους Διοικητές εκμαυλιστές Σύριζα, με τα πλαστά πτυχία, καταλήξαμε σήμερα σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που δεν έχουν καμία σχέση με την Υγεία.
Ζητήσαμε σήμερα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να γίνει νέα αξιολόγηση στους επιλεγέντες Διοικητές γιατί τα Νοσοκομεία είναι οργανισμοί που προσφέρουν το πιο πολύτιμο κοινωνικό αγαθό με προϋπολογισμό εκατομμυρίων ευρώ και δεν μπορούν να διοικούνται από στελέχη που έχουν προσόντα.
Η απάντηση ήταν ότι όλοι θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ