Εκτύπωση σελίδας

Δελτία Τύπου

25.11.2019

Συγκέντρωση καθαριστριών ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ έξω από το Υπουργείο Υγείας την Δευτέρα 25/11/2019. Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

 

ΑΘΗΝΑ 25/11/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2349

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δευτέρα 25/11/2019
Συγκέντρωση καθαριστριών ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ έξω από το Υπουργείο Υγείας
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Οι καθαρίστριες του Δρομοκαϊτείου συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί έξω από το Υπουργείο Υγείας.
Πέντε χρόνια είναι στο δρόμο για να κρατήσουν τη δουλειά τους και να μην γυρίσουν στο απαράδεκτο καθεστώς των Εργολάβων. Απολύονται αφού επέστρεψε ο διαγωνισμός ως άκυρος από το ΑΣΕΠ επειδή οι Συμβάσεις λήγουν μετά τις 31/12/2019 και δεν υπήρξε Νομοθετική ρύθμιση παράτασης των Συμβάσεων.
Απολύονται όπως και άλλες καθαρίστριες Νοσοκομείων (Κέρκυρα, Σέρρες, Αγρίνιο κ.α.) που λήγουν οι Συμβάσεις. Εάν μείνουν έτσι τα πράγματα από 31/12/2019 στα Νοσοκομεία γυρίζουν οι εργολάβοι που προσφέρουν εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα.
Συναντηθήκαμε με τον Υφυπουργό Υγείας κο Κοντοζαμάνη. Είπε ότι εντός τις ημέρας θα υπάρξει διορθωμένο έγγραφο από το ΑΣΕΠ ότι επιτρέπεται η διενέργεια διαγωνισμών σε όσα Νοσοκομεία οι Συμβάσεις λήγουν από 31/12/2019 εν’ όψει τροπολογίας που θα κατατεθεί σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών.
Υπάρχουν όμως σημαντικά ζητήματα ανοικτά.
Τα δύο χρόνια Σύμβασης περιορίζονται σε ένα με βάση απόφαση του Υφυπουργού Υγείας, δεν εξετάζεται η επιπλέον μοριοδότηση της εμπειρίας, ούτε υπάρχει νέο για την παράταση των Συμβάσεων.
Ως εκ τούτω συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ