Εκτύπωση σελίδας

Δελτία Τύπου

04.11.2019

50 Καθαρίστριες του Δρομοκαϊτείου συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το Υπουργείο Υγείας. Λήγουν οι συμβάσεις και απολύονται.

ΑΘΗΝΑ 4/11/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2250

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

50 Καθαρίστριες του Δρομοκαϊτείου συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το Υπουργείο Υγείας. Λήγουν οι συμβάσεις και απολύονται.

50 καθαρίστριες του Δρομοκαϊτείου είναι στο Δρόμο από το 2014 για να κρατήσουν τη δουλειά τους. Τις εκμεταλλεύτηκαν πρώτα οι εργολάβοι μετά το κράτος με σπαστά ωράρια, ελάχιστες λόγω έλλειψης κονδυλίων, καθαρίζοντας τρία τμήματα και τώρα απολύονται.
Συναντηθήκαμε με τον Γενικό Γραμματέα κο Κωτσιόπουλο. Θέσαμε το ζήτημα της παράστασης των συμβάσεων έως τέλους του έτους 2020, την διενέργεια ενιαίου διαγωνισμού ανά ΥΠΕ, την αύξηση της μοριοδότησης, την εκδίωξη όλων των εργολάβων από τα Νοσοκομεία, την δυνατότητα διεξαγωγής διαγωνισμού και μετά την 1/1/2020 για τις ατομικές συμβάσεις που λήγουν από 31-12-2019 και την παρέμβαση να ξεπερασθούν τα εμπόδια που θέτει το ΑΣΕΠ για τους συναδέλφους που έκλεισαν το 24μηνο απασχόλησης.
Ο Γενικός Γραμματέας υποσχέθηκε παρέμβαση στο ΑΣΕΠ, Νομοθετική ρύθμιση για τη δυνατότητα διενέργειας διαγωνισμών και το νέο έτος. Είπε επίσης ότι εξετάζουν σοβαρά ως Κυβέρνηση την παράταση των συμβάσεων των καθαριστριών του Δρομοκαϊτείου και των άλλων Νοσοκομείων. Δεν απέκλισε την εκ νέου είσοδο των εργολάβων στα Νοσοκομεία που για εμάς είναι αιτία πολέμου.
Ο Υπουργός Υγείας κος Κικίλιας, κατέβηκε από το γραφείο του και εν μέσω των συγκεντρωμένων καθαριστριών του Δρομοκαϊτείου επανέλαβε ότι εξετάζει την παράταση των συμβάσεων.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ