Εκτύπωση σελίδας

Δελτία Τύπου

01.10.2019

Συγκέντρωση στις 3-10-2019 και ώρα 8πμ στην πύλη της Προνοιακής Μονάδας Βούλας

ΑΘΗΝΑ 1/10/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2069


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη 3/10/2019 και ώρα 8πμ συγκέντρωση στην πύλη της Προνοιακής Μονάδας Βούλας
Μεταφέρουν την Μονάδα της Γλυφάδας (φιλοξενεί ηλικιωμένους ΑΜΕΑ) στη Βούλα (φιλοξενεί παιδιά ΑΜΕΑ) και έτσι διαλύουν και τις δύο Μονάδες

 

Στην Προνοιακή Μονάδα Ανατολικής Αθήνας που βρίσκεται στη Γλυφάδα παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε άτομα με αναπηρίες από όλη την Ελλάδα και περίθαλψης σε χρόνιους πάσχοντες, μπαίνει λουκέτο με ευθύνη της Διοίκησης του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής.
Σήμερα φιλοξενεί 52 άτομα εκ των οποίων 38 χρόνιους πάσχοντες και 14 ΑΜΕΑ που κάνουν αποκατάσταση. Η λίστα αναμονής για φιλοξενία ή αποκατάσταση είναι 8 μήνες όπως σε όλες τις Προνοιακές Μονάδες. Ουσιαστικά η Μονάδα είναι αυτοσυντηρούμενη με τους πόρους που λαμβάνει από τον ΕΟΠΥΥ. Η κρατική χρηματοδότηση είναι ισχνή. Το κτήριο που στεγάζεται είναι ενοικιαζόμενο από το 1988.
Οι ευθύνες της Διοίκησης είναι τεράστιες:
Δεν ζήτησε το νέο μισθωτήριο και η ιδιοκτήτρια έκανε έξωση στη Μονάδα η οποία εκδικάζεται στο Εφετείο.
Δεν φρόντισε να αξιοποιήσει δωρεά ύψους 2εκ.ευρώ για αυτό το σκοπό που υπάρχει στη Μονάδα και η εν λόγω Δωρεά κινδυνεύει να χαθεί. Αντιθέτως κωλυσιεργεί επειδή θέλει να κλείσει τη Μονάδα της Γλυφάδας και να διασκορπιστούν τα φιλοξενούμενα άτομα στην Προνοιακή Μονάδα της Βούλας (ΠΑΑΠΑΒ) που φιλοξενούνται παιδιά με αναπηρία.
Επιμένει για τη μεταφορά παρότι η Επιτροπή που σύστησε για να μελετήσει την εν λόγω πρόταση είναι αρνητική. Αλλοπρόσαλλη η απόφασή της να συστεγαστούν ηλικιωμένοι και παιδιά με αναπηρία.
Με την εν λόγω απόφαση διαλύονται δύο Μονάδες αντί να δημιουργηθούν και νέες για να εξαλειφτεί η λίστα αναμονής που είναι 8 μήνες.
Ζητήσαμε ραντεβού με την νέα Υφυπουργό Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας το οποίο καθυστερεί. Δεν θα επιτρέψουμε την διάλυση των δύο μονάδων.
Την Πέμπτη οργανώνουμε- στηρίζουμε την συγκέντρωση του Σωματείου και των εργαζομένων του ΠΑΑΠΑ Βούλας 8πμ έξω από την Προνοιακή Μονάδα Παιδιών με αναπηρία στη Βούλα προκειμένου να διεκδικήσουμε την αυτόνομη λειτουργία των δύο μονάδων και την αποτροπή μεταστέγασης της Μονάδας της Γλυφάδας.



ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ