Print Email

Δελτία Τύπου

27.09.2019

Στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού, φιλοξενείται με εισαγγελική εντολή 11χρονο αγόρι με βαρύ αυτισμό και σε συνεχή διέγερση με σοβαρό κίνδυνο αυτοτραυματισμού.

 

ΑΘΗΝΑ 27/9/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2065

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παιδιατρικό Νοσοκομείο ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Φιλοξενείται με εισαγγελική εντολή 11χρονο αγόρι με βαρύ αυτισμό και σε συνεχή διέγερση με σοβαρό κίνδυνο αυτοτραυματισμού.
Έκκληση στους συναρμόδιους Υπουργούς για μεταφορά του σε Ειδική Μονάδα

Έχουμε επανειλημμένως αναδείξει το μείζον κοινωνικό ζήτημα της φιλοξενίας των εγκαταλελειμμένων παιδιών με εισαγγελική εντολή στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία Παίδων. Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται περί των 50 παιδιών.
Στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού φιλοξενείται με εισαγγελική εντολή 11χρονο παιδί με βαρύ αυτισμό από 9 Σεπτεμβρίου.
Είναι σε μόνιμη υπερδιέγερση κινδυνεύει με αυτοτραυματισμό και αναστατώνονται νοσηλευόμενα παιδιά στη Β Παιδιατρική Πανεπιστημιακή κλινική όπου φιλοξενούνται.
Το Νοσοκομείο του διέθεσε αποκλειστικές αλλά όμως η μία μετά την άλλη παραιτούνται, επειδή τραυματίζονταν από την επιθετικότητα του παιδιού. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου κάνει προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την Υφυπουργό Εργασίας να δώσουν λύση σε αυτό το μείζον κοινωνικό ζήτημα. Όπως λύση πρέπει να βρεθεί και για τα άλλα 50 εγκαταλελειμμένα παιδιά.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.