Εκτύπωση σελίδας

Δελτία Τύπου

07.08.2019

Απαράδεκτη η κατάσταση σε παθολογική κάλυψη των ασθενών του νομού Ηλείας

ΑΘΗΝΑ 7/8/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1873

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Απαράδεκτη η κατάσταση σε παθολογική κάλυψη των ασθενών του νομού Ηλείας, λόγω έλλειψης παθολόγων ιατρών και των ακατανόητων αποφάσεων του Διοικητή των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας

Στο Νοσοκομείο του Πύργου λειτουργεί μία Παθολογική κλινική 36 κλινών, η οποία για να καλύψει τις ανάγκες προστέθηκαν 14 κλίνες σε τρίκλινους και τετράκλινους θαλάμους με πληρότητα 100% . Μάλιστα σκέπτονται να αναπτύξουν και επιπλέον κρεβάτια σε άλλο κτήριο.
Η ζήτηση αυξήθηκε κατακόρυφα επειδή λόγω έλλειψης παθολόγων ιατρών στο Νοσοκομείο του Πύργου με εντέλλεσθε του Διοικητή μετακινήθηκαν οι δύο Παθολόγοι του νοσοκομείου Αμαλιάδας στο Νοσοκομείου Πύργου και έκλεισε η Παθολογική κλινική 35 κλινών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.
Το Νοσηλευτικό προσωπικό στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου είναι ελλιπέστατο.
Η λύση είναι μία και μοναδική. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να απομακρύνει τον απαράδεκτο Διοικητή των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας. Να καλυφθεί με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου και να λειτουργήσει άμεσα η Παθολογική κλινική 35 κλινών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας με την επιστροφή των γιατρών του.
Αυτό που γίνεται σήμερα δεν έχει αποτέλεσμα αφού κλείνοντας την Παθολογική της Αμαλιάδας όλη τη ζήτηση τη φορτώθηκε η Παθολογική κλινική του Πύργου με αποτέλεσμα οι συνθήκες νοσηλείας και εργασίας να είναι απαράδεκτες.
Σας κοινοποιούμε την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων της Ν.Μ. Πύργου.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ