Print Email

Δελτία Τύπου

05.08.2019

Τα Νοσοκομεία ξέμειναν από Τραυματιοφορείς και κινδυνεύουν οι ασθενείς. ΓΝ Βέροιας τραγική η υποστελέχωση σε Τραυματιοφορείς

ΑΘΗΝΑ 5/8/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1845

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τα Νοσοκομεία ξέμειναν από τραυματιοφορείς και κινδυνεύουν οι ασθενείς. Αυτό συνέβη από την ακατανόητη προεκλογική ρουσφετολογική απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να μετατάξει στους Δήμους 527 Τραυματιοφορείς πρώην Σχολικούς Φύλακες
Νοσοκομείο Βέροιας τραγική η υποστελέχωση σε Τραυματιοφορείς

Η προηγούμενη κυβέρνηση χωρίς καθόλου να σκεφτεί τη λειτουργία των Νοσοκομείων προεκλογικά για ρουσφετολογικούς λόγους μετέταξε 527 Τραυματιοφορείς πρώην Σχολικούς Φύλακες στους Δήμους, χωρίς να φροντίσει για την αναπλήρωσή τους. Συνολικά στα Νοσοκομεία υπηρετούν 2300 στις 5000 οργανικές θέσεις. Σε πολλά Νοσοκομεία είναι τραγική η κατάσταση σε Τραυματιοφορείς.
Είναι ένας από τους λόγους που υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία στην εξυπηρέτηση των ασθενών στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των εφημερευόντων Νοσοκομείων. Καθυστερούν οι διακομιδές για εξετάσεις και κινδυνεύουν ζωές ασθενών. Τραγικό παράδειγμα το Νοσοκομείο της Βέροιας.
Οι οργανικές θέσεις σε Τραυματιοφορείς είναι 26, υπηρετούν 10 μόνιμοι εκ των οποίων οι 3 είναι απαλλαγμένοι με σοβαρό πρόβλημα υγείας, επίσης υπηρετούν 5 με προγράμματα του ΟΑΕΔ και 1 Επικουρικός. Μαζί με αυτούς υπήρχαν και 9 Τραυματιοφορείς πρώην Σχολικοί Φύλακες και όλοι μαζί κάλυπταν οριακά το Νοσοκομείο. Έφυγαν προεκλογικά οι 9 πρώην Σχολικοί Φύλακες.
Οι 13 που απέμειναν προσπαθούν να κάνουν τις δουλειές που έκαναν οι 22. Οι βάρδιες μειώθηκαν στο μισό και καθυστερούν οι εξετάσεις επειγόντων περιστατικών.
Η Διοίκηση έλαβε μία απόφαση να χορηγεί ένα ρεπό την εβδομάδα στους Τραυματιοφορείς και να πάρουν μόνο πέντε ημέρες κανονική άδεια το καλοκαίρι. Παρά ταύτα το πρόβλημα συνεχίζει να είναι πολύ μεγάλο και να κινδυνεύουν οι ασθενείς.
Ίδια τραγική κατάσταση και σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.
Ζητάμε την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας προκειμένου να επιλύσει το μείζον αυτό ζήτημα το οποίο διαλύει τη λειτουργία σχεδόν όλων των Νοσοκομείων της χώρας. Χωρίς Τραυματιοφορείς είναι αδύνατον να λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία.
Σας κοινοποιούμε την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΓΝ Βέροιας.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.