Print Email

Δελτία Τύπου

10.07.2019

Μια ημέρα μετά τις εκλογές η απελθούσα κυβέρνηση ενεργοποίησε για άλλη μια φορά την κρατική ασφάλεια, το Τμήμα Προστασίας του δημοκρατικού πολιτεύματος σε βάρος του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ.

ΑΘΗΝΑ 10/7/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1786

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μια ημέρα μετά τις εκλογές η απελθούσα κυβέρνηση ενεργοποίησε για άλλη μια φορά την κρατική ασφάλεια, το Τμήμα Προστασίας του δημοκρατικού πολιτεύματος σε βάρος του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ.
Η ΠΟΕΔΗΝ είναι απειλή για τη Δημοκρατία; Σε συγκέντρωση 16/7/2018 έξω από το Υπουργείο Οικονομικών μας γέμισαν χημικά, δακρυγόνα, τραυματίστηκαν διαδηλωτές και ζητάνε και «τα ρέστα».
Δείτε την κλίση.

Μία μόλις ημέρα μετά τις εκλογές, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος έλαβε νέα «Κλήση υπόπτου για παροχή εξηγήσεων» από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, με την οποία καλείται να δώσει εξηγήσεις για παράβαση των άρθρων 378 ΠΚ «Φθορά Ξένης Ιδιοκτησίας», 309 ΠΚ «απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης» και παράβαση του νόμου περί όπλων, σε σχέση με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που οργάνωσε και πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ στις 16/7/2018 έξω από το Υπουργείο Οικονομικών με αίτημα την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά. Υπενθυμίζουμε, ότι πρόκειται για την συγκέντρωση, στην διάρκεια της οποίας ο τότε Υπουργός κύριος Τσακαλώτος, αρνήθηκε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ ενώ η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών, προκειμένου να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος, με αποτέλεσμα λιποθυμίες και τραυματισμούς διαδηλωτών. Μεταξύ των τραυματιών και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Κλήθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και παρείχαν πρώτες βοήθειες στους τραυματίες. Το κατηγορητήριο μας εγκαλεί με την κατηγορία «περί όπλων» ενώ παρακάτω αναφέρει ότι με τα χέρια οι διαδηλωτές απωθούσαν και χτυπούσαν τους αστυνομικούς!!! Τα χέρια των διαδηλωτών θεωρούνται όπλα;
Για άλλη μια φορά ενεργοποιείται το εν λόγω τμήμα για την ΠΟΕΔΗΝ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσε απειλή για το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας την ΠΟΕΔΗΝ!!! Ποτέ άλλοτε από καμία δημοκρατική κυβέρνηση δεν έχει ενεργοποιηθεί το εν λόγω τμήμα της κρατικής ασφάλειας. Με τέτοιο τρόπο αντιμετώπιζε η πρώτη Αριστερή Κυβέρνηση του τόπου τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων, που κόπτονταν, ότι προστάτευε. Με καταστολή και τρομοκράτηση, επιχειρούσε συνεχώς να ποινικοποιήσει κάθε έκφραση διαμαρτυρίας και αντίδρασης, ιδιαίτερα μάλιστα, όταν προέρχονταν από πρόσωπα μη αρεστά σε αυτήν.
Ελπίζουμε, ότι η περίοδος της τρομοκρατίας και της ποινικοποίησης της διαφωνίας να ανήκει πλέον στο παρελθόν και το τμήμα προστασίας του δημοκρατικού πολιτεύματος της κρατικής ασφάλειας θα πάψει να θεωρεί τους εργατικούς αγώνες απειλή για τη Δημοκρατία. Καλούμε την νέα Κυβέρνηση άμεσα να λάβει μέτρα για την αρχειοθέτηση κάθε ποινικής υποθέσεως εις βάρος των στελεχών της ΠΟΕΔΗΝ, που το μοναδικό έγκλημα, που τέλεσαν ήταν να αναδεικνύουν τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας και να προασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων στα πλαίσια του θεσμικού τους ρόλου. Ουδείς υποστηρίζει την ανομία, πλην όμως, σε μία συντεταγμένη πολιτεία, η έκφραση διαμαρτυρίας δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα αλλά συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα. Ο κύκλος της κατασκευής ενόχων για την διασφάλιση της υποταγής και της σιωπής των συνδικάτων και της ποδηγέτησης του συνδικαλιστικού κινήματος πρέπει οριστικά να τελειώσει, εάν η νέα Κυβέρνηση θέλει να είναι μια κανονική Δημοκρατική Κυβέρνηση.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                    ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.