Print Email

Δελτία Τύπου

03.05.2019

Το Νοσοκομείο Σύρου καταρρέει εξαιτίας των ελλείψεων Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Στις Κυκλάδες δεν υπάρχει ούτε μία κλίνη ΜΕΘ.

ΑΘΗΝΑ 3/5/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1574

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νοσοκομείο Σύρου
Νοσοκομείο αναφοράς για τις Κυκλάδες.

Καταρρέει εξαιτίας των ελλείψεων Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.
Στις Κυκλάδες δεν υπάρχει ούτε μια κλίνη ΜΕΘ.
Βάση αεροδιακομιδών με 15 ημέρες το μήνα χωρίς κατάλληλο ελικόπτερο για τις Κυκλάδες.

 

Το Νοσοκομείο Σύρου εκτός των κατοίκων του νησιού, τους επισκέπτες εξυπηρετεί πολλά έκτακτα περιστατικά που διακομίζονται από τις υγειονομικές μονάδων των Κυκλάδων που στενάζουν από ελλείψεις ιατρών και εξοπλισμό (Σαντορίνη, Νάξος και Κέντρα Υγείας).
Μάλιστα για το σκοπό αυτό λειτούργησε βάση αεροδιακομιδών στη Σύρο. Όμως 15 ημέρες το μήνα διατίθεται μεγάλο ελικόπτερο που δεν μπορεί να προσγειωθεί στα μικρά ελικοδρόμια των νησιών των Κυκλάδων για να παραλάβει τα έκτακτα περιστατικά. Οι καθυστερήσεις στοιχίζουν ζωές ασθενών.
Το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν.Σύρου με ανακοίνωσή του περιγράφει τις επισφαλείς συνθήκες νοσηλείας και εργασίας εξ’ αιτίας των τραγικών ελλείψεων προσωπικού.
Κανόνας είναι η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου να καλύπτεται με νοσηλευτικό προσωπικό που καλείται από το σπίτι του, αν και βρίσκεται σε ρεπό. Η εργασιακή εξουθένωση ενέχει κινδύνους για τους Ασθενείς.
Τα Νοσοκομεία των Κυκλάδων δεν διαθέτουν ούτε μια κλίνη ΜΕΘ. Η ΜΑΦ που ετοιμάζεται στο Νοσοκομείο Σύρου είναι αδύνατον να λειτουργήσει με το υπάρχον μειωμένο προσωπικό. Στα εργαστήρια η κατάσταση είναι τραγική σε στελέχωση. Το ίδιο και στην Τεχνική και Διοικητική υπηρεσία. Δεν υπάρχει φύλαξη στο Νοσοκομείο με αποτέλεσμα ειδικά την νύχτα να γίνονται πολλές φορές κλοπές και περιστατικά βίας σε βάρος του προσωπικού και των ασθενών.
Σας κοινοποιούμε Δελτίο Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝ Σύρου.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.