Print Email

Δελτία Τύπου

23.04.2019

Σε απόγνωση βρίσκονται 20 εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με επιδοτούμενα προγράμματα ηλικίας 55 έως 67 ετών που απολύονται από λάθη του ΟΑΕΔ σε λίγες ημέρες.

 

ΑΘΗΝΑ 23/4/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1571

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε απόγνωση βρίσκονται 20 εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με επιδοτούμενα προγράμματα ηλικίας 55 έως 67 ετών που απολύονται από λάθη του ΟΑΕΔ σε λίγες ημέρες.

15 Μαΐου 2018 το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων προσέλαβε 20 άτομα ηλικίας 55 – 67 ετών με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55 – 67 ετών για ένα χρόνο με ανανέωση για ένα έτος ακόμη. Υπάρχει η σχετική γραπτή έγκριση του ΟΑΕΔ.
Το πρόγραμμα είναι χρηματοδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ κατά 50% (εθνικοί πόροι) και μάλιστα εγκρίθηκαν από τον ΟΑΕΔ για το σκοπό αυτό στο Νοσοκομείο 200.000 ευρώ.
Οι 20 υπάλληλοι που προσλήφθηκαν μέσω ΟΑΕΔ με σύμβαση 1+1 έτος, προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στη Διοικητική, Τεχνική Υπηρεσία και στο Βοηθητικό προσωπικό.
Είναι μεγάλη σε ηλικία, δεν είναι εύκολο να βρουν δουλειά και πέραν του μισθού χρειάζονται τα ένσημα για να αποκτήσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.
Με το εν λόγω πρόγραμμα προσέλαβαν ανέργους της ίδιας κατηγορίας σε πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις. Ως εκ τούτω εάν οι συνάδελφοι δεν είχαν προσληφθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων θα είχαν επιλεγεί για δουλειά σε κάποιες από τις Ιδιωτικές επιχειρήσεις για δύο χρόνια. Το Νοσοκομείο έξι μήνες μετά την αρχική πρόσληψη είχε προφορικές ειδοποιήσεις από τοπικό ΟΑΕΔ ότι κακώς εντάχθηκε στο πρόγραμμα το Νοσοκομείο και ότι απασχολεί παράνομα τους 20 εργαζόμενους. Παρά ταύτα το Νοσοκομείο συνέχισε να απασχολεί τους εργαζόμενους και υπέβαλε το φάκελο στον ΟΑΕΔ για την χρηματοδότηση του εν λόγω προγράμματος.
Οι 20 συνάδελφοι έως σήμερα πληρώνονται από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου αφού ο ΟΑΕΔ δεν έδωσε καμία χρηματοδότηση.
15 Μαΐου 2019 σε λίγες ημέρες δυστυχώς οι 20 συνάδελφοι απολύονται αφού ο ΟΑΕΔ θεωρεί παράνομη την απασχόληση και δεν εγκρίνει την ανανέωσης της σύμβασης για ένα ακόμη χρόνο. Η σύμβαση των υπόλοιπων εργαζόμενων του ιδίου προγράμματος που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα ανανεώθηκε για ένα έτος ακόμη. Οι συνάδελφοι θα αφήσουν δυσαναπλήρωτο κενό στο Νοσοκομείο.
Προέρχονται από μακροχρόνια ανεργία και χρειάζονται τα ένσημα και του δεύτερου χρόνου απασχόλησης για να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.
Πετάνε στο δρόμο μεγάλους ανθρώπους σε ηλικία 55 έως 67 ετών που είναι πολύ δύσκολο να ξαναβρούν δουλειά.
Ζητάμε άμεσα από τον ΟΑΕΔ να επιληφθεί του ζητήματος και να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα για ένα ακόμη χρόνο.
Δεν φταίνε σε τίποτα οι 20 εργαζόμενοι για να πληρώσουν το λάθος του ΟΑΕΔ.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.