Print Email

Δελτία Τύπου

19.04.2019

Τα Κέντρα Υγείας Ν. Μαγνησίας ακάλυπτα από ασθενοφόρα. Μεταφέρθηκε από τον πατέρα του με δικό του αυτοκίνητο το παιδάκι που έπεσε από προχθές και χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι του, γιατί το Κ.Υ. Ζαγοράς δεν είχε ασθενοφόρο.

 

ΑΘΗΝΑ 19/4/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1558

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.

Ακάλυπτα από Ασθενοφόρα.
Μεταφέρθηκε από τον πατέρα του με δικό του αυτοκίνητο το παιδάκι που έπεσε από ποδήλατο προχθές και χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι του, γιατί το Κ.Υ. Ζαγοράς δεν είχε Ασθενοφόρο.

 

Μεγάλες ελλείψεις σε Πληρώματα Ασθενοφόρων στο Νομό Μαγνησίας. Πολλές ακάλυπτες βάρδιες. Γι’ αυτό προχθές Τετάρτη 17/4/2019 το πρωί αναγκάστηκαν οι γονείς να μεταφέρουν μόνοι τους το παιδί τους που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι του, καθώς έπεσε από το ποδήλατο.
Υπάρχουν 3 Ασθενοφόρα στη βάρδια στο ΕΚΑΒ Βόλου που δεν προλαβαίνουν να καλύψουν και τις ανάγκες των ορεινών περιοχών.
Οι αποστάσεις είναι δυσπρόσιτες και μεγάλες. Όταν δεν διαθέτουν ασθενοφόρα τα Κέντρα Υγείας και καλούν ασθενοφόρο από το σταθμό του ΕΚΑΒ Βόλου οι διακομιδές καθυστερούν και 4 ώρες.
Η κάλυψη των Κέντρων Υγείας του Νομού σε Πληρώματα Ασθενοφόρων έχει ως εξής: Κέντρο Υγείας Βαλεστίνου 2, Κέντρο Υγείας Αργαλαστής 2, Κέντρο Υγείας Ζαγοράς 4, Κέντρο Υγείας Αλμυρού 5.
Πολλές βάρδιες το μήνα είναι ακάλυπτες.
Ακάλυπτο από Ασθενοφόρο ήταν προχθές την Τετάρτη 17/4/2019 το πρωί το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς 2 ώρες δρόμο από το Βόλο. Έπεσε το παιδάκι από το ποδήλατο, χτύπησε στο κεφάλι του σοβαρά και το Κέντρο Υγείας δεν διέθετε ασθενοφόρο. Σε συνεννόηση μεταφέρθηκε από τους γονείς του με αυτοκίνητο στο Νοσοκομείο του Βόλου. Χωρίς ασθενοφόρο και χωρίς συνοδεία γιατρού. Το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς διαθέτει 4 Πληρώματα Ασθενοφόρων. Αρρώστησε ο ένας και έμειναν ακάλυπτες βάρδιες. Το παιδί νοσηλεύεται τώρα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» αφού κρίθηκε σοβαρή η κατάστασή του και διεκομίσθη από το Νοσοκομείο του Βόλου.
Έχουν συμβεί πολλά τραγικά περιστατικά από την έλλειψη Ασθενοφόρων.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.