Εκτύπωση σελίδας

Δελτία Τύπου

11.04.2019

Πετρόπουλος για ΒΑΕ. "Το στρίβειν" δια της συγκρότησης Επιτροπής

ΑΘΗΝΑ 11/4/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1511

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πετρόπουλος για ΒΑΕ
«Το στρίβειν» δια της συγκρότησης Επιτροπής

Αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό Εργασίας κο Πετρόπουλο κατά την συγκέντρωσή μας στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29). Η Υπουργός Εργασίας κα Αχτσιόγλου έλειπε και υπήρξε δέσμευση από τη Γραμματεία της ότι θα ακολουθήσει νέο ραντεβού.
Θέσαμε το μείζον ζήτημα της ένταξής μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Του υπενθυμίσαμε τη συνάντησή μας πριν 2 χρόνια στην οποία είχε δεσμευτεί ότι τους επόμενους μήνες θα λύσει το ζήτημα. Άλλο ένα ψέμα όπως αποδείχθηκε.
Ο κος Πετρόπουλος είπε ότι θα συγκροτήσει επιτροπή για την αναθεώρηση της λίστας Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Σοβαρότατο ζήτημα για το οποίο ζητήσαμε συμμετοχή, αλλά άσχετο με το δικό μας αίτημα. Η Επιτροπή θα συσταθεί τον Μάιο η οποία θα έχει όσο χρόνο θελήσει για να καταθέσει την πρότασή της. Κατόπιν προτίθεται να νομοθετήσει παρότι το αίτημά μας είναι δίκαιο όπως παραδέχθηκε.
Ως εκ τούτω η κυβέρνηση είναι σαφές ότι δεσμεύεται από την ΤΡΟΪΚΑ στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για αναθεώρηση της λίστας Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων με αποχαρακτηρισμό πολλών επαγγελμάτων. Με την εν’ λόγω λίστα θα εξετάσει την επέκταση στα Βαρέα και Ανθυγιεινά τους εργαζόμενους σε όλους τους εντασσόμενους ασφαλιστικούς φορείς στον ΕΦΚΑ.
Συστήνει επιτροπή η οποία θα συνεχίζει το έργο της και μετά τις εκλογές. Πετάει το μπαλάκι στην επόμενη Κυβέρνηση. Όταν δεν θέλεις να λύσεις ένα θέμα το παραπέμπεις σε επιτροπή. Το «στρίβειν» δια της συγκρότησης Επιτροπής καλλιεργώντας ελπίδες για ψηφοθηρικούς λόγους εν’ όψει εκλογών.
Δεν μας καλύπτουν οι αοριστίες του Υπουργού. Συνεχίζουμε τις Κινητοποιήσεις. Με δύναμη.
Συνταγματική τους υποχρέωση είναι η ένταξή μας στα ΒΑΕ. Σε ποια χώρα της Ευρώπης εργαζόμενοι στον ίδιο φορέα, με τον ίδιο ασφαλιστικό φορέα, στο ίδιο επάγγελμα αντιμετωπίζονται με διαφορετικό συνταξιοδοτικό τρόπο εκτός της χώρας μας;
Φτάνει πια.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ