Print Email

Δελτία Τύπου

05.04.2019

Συνδικαλιστική δίωξη από τον διπλοθεσίτη Διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας, που είναι και Διοικητής του Ερυθρού Σταυρού.

ΑΘΗΝΑ 5/4/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1483

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνδικαλιστική δίωξη από τον διπλοθεσίτη Διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας, που είναι και Διοικητής του Ερυθρού Σταυρού.

Ο διπλοθεσίτης Διοικητής των Νοσοκομείων Νίκαιας και Ερυθρού Σταυρού, συνεχίζει το έργο για το οποίο επιλέχθηκε να διοικήσει το Νοσοκομείο Νίκαιας.
Μετά τις καρατομήσεις των Διευθυντικών στελεχών της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, ευρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία προχώρησε και σε συνδικαλιστικές διώξεις υπαλλήλων και μάλιστα του Ρόκκα Γεωργίου Γενικού Σύμβουλου της ΠΟΕΔΗΝ.
Η δίωξη του συναδέλφου εντάσσεται στην προσπάθεια της Διοίκησης του Νοσοκομείου και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας φίμωσης των συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΟΕΔΗΝ, για την δράση και την δραστηριότητα που έχουν αναλάβει για την σωτηρία της Δημόσιας Υγείας, αλλά και στην δράση του συγκεκριμένου μέλους μας στο χώρο του Νοσοκομείου.
Καταγγέλλουμε την συγκεκριμένη απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου που απροκάλυπτα διαχωρίζει τους υπαλλήλους σε «ημετέρους» και «μη» και που θυμίζει πρακτικές του παρελθόντος που έχουν καταδικαστεί στην συνείδηση των εργαζομένων.
Η ενέργεια της «κατ’ επίφαση αριστεράς» Διοίκησης, που με ιδεολογικές εμμονές, αγκυλώσεις, διώξεις, εκφοβισμούς και ολοκληρωτικές πρακτικές, όχι μόνο δεν επιτυγχάνει το αποτέλεσμα που θα ήθελε, αλλά δυναμώνει τον αγώνα των εργαζομένων.
Στηρίζουμε τον συνάδελφο και Γενικό Σύμβολο της ΠΟΕΔΗΝ και καλούμε τον Διοικητή του Νοσοκομείου να ανακαλέσει άμεσα την αναιτιολόγητη, παράνομη και αυθαίρετη απόφασή του. Τις διατάξεις του Νόμου 1264/1982 για την ελευθερία της συνδικαλιστικής δράσης και έκφρασης είναι γνωστές στον διπλοθεσίτη Διοικητή και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.