Print Email

Δελτία Τύπου

04.04.2019

Στην Κάρπαθο ετοιμάζεται να γίνει της Σαντορίνης. Στη Σάμο έκλεισε η Παιδιατρική Κλινική. Καταρρέει το Νοσοκομείο.

ΑΘΗΝΑ 4/4/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1476

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην Κάρπαθο ετοιμάζεται να γίνει της Σαντορίνης
Στη Σάμο έκλεισε η Παιδιατρική Κλινική
Καταρρέει το Νοσοκομείο

Πανηγυρίζει ο Πολάκης για την έκδοση του Οργανισμού του Νοσοκομείου της Καρπάθου. Μάλιστα το δίδυμο Τσίπρας- Πολάκης ετοιμάζονται για νέα εγκαίνια τύπου Σαντορίνης (16 Ιουλίου 2016).
Το Νοσοκομείο της Καρπάθου με βάση τα λεγόμενα του πρώην Υπουργού Άμυνας κου Καμένου, ήταν απαίτηση των Αμερικανών για τη μεταφορά της Νατοϊκής βάσης από τη Σούδα στη Κάρπαθο. Γι’ αυτό ξεκίνησε να γίνεται το κτίριο που θα στεγάσει το Νοσοκομείο.
Ετοιμάζονται πάλι να κόψουν κορδέλες. Μετά τις κορδέλες θα κλείσουν το Κέντρο Υγείας της Καρπάθου και θα μεταφέρουν το Προσωπικό στο νέο Νοσοκομείο και αυτό είναι όλο. Όπως στη Σαντορίνη.
Σήμερα στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου, υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις Ιατρών και Προσωπικού. Υπηρετεί μόνο 1 Μικροβιολόγος, 1 Ακτινολόγος, 1 Οφθαλμίατρος, 1 Παθολόγος, 2 Γενικοί Ιατροί, 4 Αγροτικοί και άλλοι 12 Επαγγελματίες Υγείας διαφόρων ειδικοτήτων. Απουσιάζουν βασικές ειδικότητες Ιατρών και οι αεροδιακομιδές καλά κρατούν. Γίνονται πάνω από 30 κατ’ έτος.
Το Κέντρο Υγείας δεν διαθέτει Καρδιολόγο, δεν διαθέτει Παιδίατρο και άλλες βασικές ειδικότητες και ξαφνικά ξύπνησαν προεκλογικά να φτιάξουν Νοσοκομείο.
Στην Κάρπαθο κατοικούν 5000 μόνιμοι κάτοικοι και το καλοκαίρι φθάνουν τους 20000 χωρίς ουσιαστική υγειονομική κάλυψη.
Ίδια η κατάσταση και σε άλλα νησιά και μάλιστα με πολύ περισσότερο πληθυσμό.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ: Στη Σάμο κατοικούν 32.000 μόνιμοι κάτοικοι. Βρίσκονται 5.000 μετανάστες –πρόσφυγες στα hot spot, εκ των οποίων 1000 παιδιά και ταυτόχρονα εξυπηρετούν και τα γύρω νησιά. Το καλοκαίρι ο πληθυσμός του νησιού πολλαπλασιάζεται. Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι του νησιού. Έκλεισε η Παιδιατρική Κλινική 10 κλινών. Η μοναδική Παιδίατρος που υπήρχε το τελευταίο τετράμηνο με μετακίνηση από το Κέντρο Φυσικής Αποκατάστασης Παιδιών (εκεί έμειναν τα παιδιά χωρίς Παιδίατρο) δεν άντεξε να δουλεύει νυχθημερόν επιβεβαιωμένα. Πήρε αναρρωτική άδεια και έκλεισε η Παιδιατρική.
Η Μαιευτική Κλινική χωρίς Παιδίατρο θα κλείσει και αυτή. Δεν μπορούν να γίνονται τοκετοί χωρίς Παιδίατρο. Γαστρεντερολόγος δεν υπάρχει. Οι Γαστροσκοπήσεις γίνονται σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο. Δεν υπάρχουν επίσης
ΩΡΛ, Ενδοκρινολόγος, Οδοντίατρος.
Για να κάνουν μαστογραφία οι γυναίκες περιμένουν στη λίστα ένα χρόνο. Εμβολιασμοί δεν γίνονται.
Είναι επιτακτική ανάγκη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει επιτέλους τους πανηγυρισμούς για την δήθεν καλή πορεία της Δημόσιας Υγείας και να δώσει λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημόσιες δομές υγείας.
Στηρίζουμε την κινητοποίηση που έχει κηρύξει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου την Τρίτη 9 Απριλίου 2019, καλώντας όλους τους εργαζόμενους αλλά και τους κατοίκους του νησιού να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στην πλατεία Πυθαγόρα.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.