Print Email

Δελτία Τύπου

01.04.2019

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου στην Κυβέρνηση για την επισφαλή λειτουργία των Υγειονομικών Μονάδων των νησιών για άλλη μια χρονιά και μάλιστα ενόψει καλοκαιριού.

ΑΘΗΝΑ 1/4/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1454

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση για την επισφαλή λειτουργία των Υγειονομικών Μονάδων των νησιών για άλλη μία χρονιά και μάλιστα ενόψει καλοκαιριού
Στη Λήμνο πήρε εντολή ο ένας και μοναδικός αναισθησιολόγος (επικουρικός μάλιστα) να βρίσκεται συνεχώς στο Νοσοκομείο χωρίς ρεπό και άδειες
Δείτε την απόφαση!!!
Ο γιατρός εγγράφως επισημαίνει τους κινδύνους.

Το Καλοκαίρι είναι μπροστά μας και στα νησιά οι Υγειονομικές Μονάδες αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητα προβλήματα.
Για να μην χαθούν ζωές ασθενών τσάμπα για άλλη μια χρονιά και να μην εκτιθέμεθα διεθνώς, η Κυβέρνηση θα πρέπει να ενισχύσει τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας των νησιών με Προσωπικό και κονδύλια. Είναι αδιανόητο στα νησιά των Κυκλάδων, του Βορείου Αιγαίου πολλά Νοσοκομεία να έχουν σταματήσει την Δευτεροβάθμια λειτουργία τους.
Σταμάτησαν χειρουργεία, δεν γίνονται καν φυσιολογικοί τοκετοί (Λήμνος, Νάξος, Σαντορίνη). Στη Λήμνο έγιναν όλο και όλο τον τελευταίο χρόνο 5 τοκετοί. Όλα τα περιστατικά διακομίζονται στο Νοσοκομείο της Σύρου ή σε άλλα Νοσοκομεία της Κρήτης, της Αττικής, της Θεσσαλονίκης.
Η βάση αεροδιακομιδών στη Σύρο, λειτουργεί μόνο τις μισές ημέρες το μήνα με κατάλληλο ελικόπτερο που μπορεί να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο των μικρών νησιών των Κυκλάδων.
Τις άλλες μισές ημέρες διατίθεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις μεγάλο και ακατάλληλο ελικόπτερο όπως ΚΕΑ, ΑΜΟΡΓΟΣ, ΤΗΝΟΣ. Εάν χρειασθούν διακομιδές από εκεί τις ημέρες που δεν προσγειώνεται το ακατάλληλο ελικόπτερο τι θα γίνουν οι ασθενείς; Δεν λειτουργεί ούτε μία κλίνη ΜΕΘ στις Κυκλάδες. Στο Νοσοκομείο Σύρου τώρα φτιάχνουν ΜΑΦ 4 κλινών που αποκλείεται να λειτουργήσει λόγω έλλειψης προσωπικού. Διασωληνωμένοι ασθενείς που διακομίζονται από νησιά νοσηλεύονται στην Μονάδα Εμφραγμάτων 4 κλινών!!!
Στο Νοσοκομείο της Σύρου, λειτουργεί Παιδιατρική Κλινική με δύο Νοσηλεύτριες και την Προϊσταμένη.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ
Στη Λήμνο (Βόρειο Αιγαίο), τα πράγματα είναι εκτός ελέγχου. Έχουμε Νοσοκομείο με έναν μόνο Επικουρικό Αναισθησιολόγο. Πώς να λειτουργήσει ο χειρουργικός τομέας; Ο εν λόγω Επικουρικός Ιατρός αναισθησιολόγος έλαβε εντολή 28/3/2019 από την Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ ότι πρέπει να είναι μόνιμα στο Νοσοκομείο, χωρίς repo και άδειες!!! Να μην κοιμάται!!
Ο εν λόγω Ιατρός απέστειλε επιστολή στη Διοικήτρια του Νοσοκομείου ότι η λειτουργία του χειρουργικού τομέα είναι επισφαλής.
Σας κοινοποιούμε την σχετική απόφαση της Διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ προς τον αναισθησιολόγο και την αναφορά του ιδίου αναισθησιολόγου.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.