Εκτύπωση σελίδας

Δελτία Τύπου

09.01.2019

Περί αποκλεισμού Νοσοκομείου ΚΑΤ από τα χιόνια και της ανεπαρκούς θέρμανσης των Νοσοκομείων

ΑΘΗΝΑ 9/1/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1133


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περί αποκλεισμού ΚΑΤ από τα χιόνια και της ανεπαρκούς θέρμανσης των Νοσοκομείων
Σας κοινοποιούμε ανακοινώσεις των Σωματείων

Η προπαγάνδα της Κυβέρνησης προκαλεί θυμηδία. Με τα παπαγαλάκια της διαψεύδει κάθε τι στραβό που υπάρχει στις Υγειονομικές Μονάδες και το αναδεικνύουμε.
Καθυβρίζουν όποιον ασκεί κριτική.
Αν έδειχνε τέτοια αντανακλαστικά και για τις ασκούμενες πολιτικές στην Υγεία τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Όλοι στη γραμμή Πολάκη.
Ακόμη και τώρα που επικρατούν στη χώρα πολικές συνθήκες. Αντί να δείξουν κοινωνική ευαισθησία φωνάζουν!!!
Αποκλεισμός Νοσοκομείου ΚΑΤ από τα χιόνια.
Το βράδυ της Δευτέρας και έως το μεσημέρι της Τρίτης ήταν ένα Νοσοκομείο απροσπέλαστο. Όλοι οι γύρω δρόμοι αποκλεισμένοι από το χιόνι. Κλειστός ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος. Ο περιβάλλοντας χώρος και οι δρόμοι του Νοσοκομείου με 20 πόντους χιόνι. Δεν εμφανίστηκε κανένα εκχιονιστικό μηχάνημα, ούτε συνεργείο για να ρίξει αλάτι έως το μεσημέρι από το Δήμο Κηφισιάς (εκεί ανήκει το Νοσοκομείο) ή από την Περιφέρεια Αττικής.
Το Σωματείο Εργαζομένων είχε ενημερώσει τη Διοίκηση από την προηγούμενη ημέρα να λάβει μέτρα. Μάταια!!!
Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου χωρίς να διαθέτουν τα κατάλληλα μέσα έκαναν ότι μπορούσαν και να απομακρύνουν το χιόνι. Η κινητοποίηση του Νοσοκομείου έγινε μετά τις παρεμβάσεις τις δικές μας και του Σωματείου. Ασθενείς έκτακτα περιστατικά επειδή δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν με δικά τους μέσα το Νοσοκομείο, αναγκάστηκαν και πήγαν σε άλλα εφημερεύοντα Νοσοκομεία. Αναβλήθηκαν χειρουργεία. Πράγματι χειρουργήθηκαν όμως ασθενείς με καθυστερήσεις από το μεσημέρι και μετά.
Ο Διοικητής καλούσε την Αστυνομία να πάει να φέρει αποκλεισμένους από το χιόνι Αναισθησιολόγους από το σπίτι τους. Γιατροί, χειρουργοί πήγαιναν σπίτια συναδέλφων εργαλιοδοτών να τους φέρουν επειδή ήταν αποκλεισμένοι.
Σας κοινοποιούμε την ανακοίνωση του Σωματείου.
Σχετικά με τη θέρμανση
Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ έγινε την Παρασκευή 4/1/2019 και είναι απολύτως ακριβής. Μετά την καταγγελία μας για επικοινωνιακούς λόγους έγιναν προσπάθειες βελτίωσης της κατάστασης στις Υγειονομικές Μονάδες που ανακοινώσαμε ότι έχουν προβλήματα θέρμανσης. Εάν δεν είχε γίνει η καταγγελία τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα σήμερα.
Όμως τα προβλήματα συνεχίζουν να υφίσταται και είναι μεγάλα. Τρέμουν από το κρύο οι ασθενείς.
ΣΤΟ ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ έφτιαξαν ευτυχώς προσωρινά τα κλιματιστικά στην αίθουσα τοκετού. Δούλευαν τα συνεργεία δύο ημέρες αλλά μετά την καταγγελία μας για να τα φτιάξουν. Είναι όμως διαλυμένα τα κλιματιστικά και σε λίγες ημέρες θα ξαναχαλάσουν. Όπως εξάλλου βεβαιώνει η εταιρεία που της ανατέθηκε η συντήρησή τους.
Προβλήματα όμως συνεχίζουν να υφίστανται στους εξής χώρους:
Τμήμα ανάνηψης, έξω από το χειρουργείο, στο Παιδοχειρουργικό, στο χειρουργείο Β’ απόξεσης στον εξωτερικό χώρο παραλαβής ασθενών στα ΤΕΠ, στο Εξωτερικό Παιδιατρικό ιατρείο.
ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ στο Νοσοκομείο της πόλης που κατάγεται ο Πρωθυπουργός τουρτουρίζουν οι ασθενείς. Δείτε τη καταγγελία του Σωματείου. Φέρνουν θερμαντικά σώματα από το σπίτι οι ασθενείς και το προσωπικό. Κάνουν οικονομία στο πετρέλαιο που η προμήθεια γίνεται με καθημερινές αναθέσεις. Δεν έχουν ζεστό νερό για τους ασθενείς και τα παιδιά και στην πόλη επικρατεί πολική θερμοκρασία.
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ: Σας κοινοποιούμε ανακοίνωση του Σωματείου που βεβαιώνει ότι δεν βρίσκουν προμηθευτή για να τους βάλει πετρέλαιο θέρμανσης με πίστωση λόγω αφερεγγυότητας.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ    ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ