Print Email

Δελτία Τύπου

28.12.2018

Άλλοι 600 Ιατροί απολύονται από την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη. 40 ΤΟΜΥ θα πρέπει να σταματήσουν να λειτουργούν

ΑΘΗΝΑ 28/12/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1101

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άλλοι 600 Ιατροί απολύονται από την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη
40 ΤΟΜΥ θα πρέπει να σταματήσουν να λειτουργούν

Ημέρα με την ημέρα, όλο και πιο πολύ δικαιωνόμαστε για την εκτίμηση μας ότι το εγχείρημα της κυβέρνησης για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη που είναι μνημονιακή δέσμευση και όχι «αριστερή» πολιτική, θα καταρρεύσει.
Άλλοι 600 ιατροί από τα Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου απολύονται. Η κυβέρνηση τέσσερα χρόνια που ίσχυε το μεταβατικό στάδιο εργασίας τους δεν έκανε απολύτως τίποτα για να επιλύσει το ζήτημα.
Με την απόλυση των 600 γιατρών αναμένεται να κλείσουν τουλάχιστον 40 ΤΟΜΥ που είχαν αναρτηθεί στα Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου. Οι διαθέσιμοι οικογενειακοί ιατροί θα είναι ακόμη λιγότεροι.
Επιτέλους θα πρέπει να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια η κυβέρνηση. Η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη πληρώνεται από τις τσέπες των πολιτών και όσοι δεν έχουν χρήματα, που είναι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών συνωστίζονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών περιμένοντας πάνω από οκτώ ώρες να εξυπηρετηθούν.
Δεν είναι δυνατόν να ανεχθούμε σε μία πολιτισμένη κοινωνία οι υγειονομικές μονάδες που βρίσκονται σε δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές να λειτουργούν χωρίς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Η κυβέρνηση παρακολουθεί για μια ακόμα φορά ως θεατής το ξήλωμα του μνημονιακού εγχειρήματος της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης που έσπευσαν, δια στόματος Πρωθυπουργού, να ονομάσουν εμβληματική «αριστερή» μεταρρύθμιση.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.