Print Email

Δελτία Τύπου

13.12.2018

Τρείς μήνες χαλασμένος ο Αξονικός Τομογράφος στο Αμαλία Φλέμινγκ

ΑΘΗΝΑ 13/12/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1061

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ
Τρείς μήνες χαλασμένος ο Αξονικός Τομογράφος

Το Αμαλία Φλέμινγκ είναι ένα Νοσοκομείο που εφημερεύει κάθε τέσσερις ημέρες με 24ωρη εφημερία και ενδιάμεσα των τεσσάρων ημερών, τις δύο ημέρες εφημερεύει μέχρι το μεσημέρι.
Τις ημέρες της εφημερίας είναι το μοναδικό Γενικό Νοσοκομείο που εφημερεύει στα Βόρεια Προάστια. Και όμως εδώ και τρεις μήνες είναι χαλασμένος ο Αξονικός Τομογράφος.
Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο Αμαλία Φλέμινγκ και τα έκτακτα περιστατικά που προσέρχονται στα ΤΕΠ διακομίζονται με ΕΚΑΒ στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ για να γίνει Αξονική Τομογραφία. Η καθυστέρηση μπορεί να βάλει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Οι Αξονικοί των δύο Νοσοκομείων ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ και ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ που βρίσκονται στα Βόρεια Προάστια ποτέ δεν λειτουργούν ταυτόχρονα. Πριν λίγο καιρό ήταν χαλασμένος ο Αξονικός του ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ και τώρα εδώ και τρεις μήνες του Αμαλία Φλέμινγκ.
Μπορεί να είναι διασυνδεόμενα Νοσοκομεία αυτό όμως δεν λέει τίποτα. Όταν ήταν χαλασμένος ο Αξονικός του ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ γινόταν διακομιδές των περιστατικών στο Αμαλία Φλέμινγκ και τώρα συμβαίνει το αντίστροφο. Κατέληξε τότε μια γυναίκα κατά την διακομιδή. Επίσης ένα άλλο περιστατικό με εσωτερική αιμορραγία χειρουργήθηκε στα τυφλά και ευτυχώς σώθηκε.
Ο Αξονικός για την επισκευή του θέλει αγορά λυχνίας κόστοςυ 50.000 ευρώ.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.