Print Email

Δελτία Τύπου

11.12.2018

Πάνω από 40 παιδιά εγκαταλελειμμένα για πολύ καιρό στο Παίδων Αγία Σοφία με Εισαγγελική εντολή. Σήμερα Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Εργαζομένων

ΑΘΗΝΑ11/12/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1047

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πάνω από 40 παιδιά εγκαταλελειμμένα για πολύ καιρό στο Παίδων Αγία Σοφία με Εισαγγελική εντολή
Σήμερα Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των Εργαζομένων

Η ΠΟΕΔΗΝ συμμετείχε σήμερα στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Παίδων Αγίας Σοφίας που αποφάσισε το Σωματείο των Εργαζομένων. Ακολούθησε παράσταση στον Διοικητή του Νοσοκομείου.
Το Κράτος Κοινωνικής Προστασίας δεν υφίσταται. Τρανό παράδειγμα τα εγκαταλελειμμένα παιδιά που φιλοξενούνται για χρόνια στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία με Εισαγγελική εντολή. Το Παίδων Αγίας Σοφίας είναι το μεγαλύτερο Παιδιατρικό Νοσοκομείο. Προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες και το επισκέπτονται παιδιά από όλη τη χώρα. Οι ιθύνοντες όμως του Υπουργείου Υγείας αφήνουν να φιλοξενείται μεγάλος αριθμός παιδιών που είναι εγκαταλελειμμένα με εισαγγελική εντολή. Σήμερα νοσηλεύονται 40 παιδιά ηλικίας από μηνών έως 14 ετών.
Κάποια παιδιά βρίσκονται εκεί έως και 10 χρόνια!!!
Πολλά εξ αυτών εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά, επιθετικότητα προς το προσωπικό και άλλα νοσηλευόμενα παιδιά. Δρουν ως συμμορίες κλέβοντας συνοδούς και προσωπικό. Είναι κρίμα να μετατρέπεται το Παίδων Αγία Σοφία σε αποθήκη ψυχών. Λύση υπάρχει και πρέπει να δοθεί όπως είπαμε στον Διοικητή του Νοσοκομείου με συνεννόηση των δύο Υπουργών Υγείας και Εργασίας στο οποίο ανήκει η αρμοδιότητα των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας.
Τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο Παίδων θα πρέπει άμεσα να μεταφερθούν σε Προνοιακές Μονάδες που διαθέτουν την υποδομή φιλοξενίας, προκειμένου να κινήσουν τις διαδικασίες αναδοχής, υιοθεσίας και τα μεγαλύτερα παιδιά να ζουν με αξιοπρέπεια συμμετέχοντας σε προγράμματα αποϊδρυματοποίησης.
Θα πρέπει παράλληλα να υπάρξει συνεννόηση των δύο Υπουργείων με τις Εισαγγελικές Αρχές της χώρας προκειμένου για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά να διατάσσουν τη φιλοξενία τους σε Προνοιακές Μονάδες σε συνεννόηση με τις κοινωνικές υπηρεσίες των αντίστοιχων Μονάδων.
Ταυτόχρονα θα πρέπει να ενισχυθούν οι Προνοιακές Μονάδες με προσωπικό για να έχουν τη δυνατότητα φιλοξενίας των παιδιών με αξιοπρέπεια.
Δείτε φωτογραφίες από σπασμένα τζάμια που προκάλεσε η επιθετικότητα των εγκαταλελειμμένων παιδιών.

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.