Print Email

Δελτία Τύπου

30.11.2018

Το Νοσοκομείο Λιβαδειάς υπολειτουργεί όπως και οι γύρω Υγειονομικές Μονάδες (Νοσοκομεία - Κέντρα Υγείας) οι οποίες εξυπηρετούν χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες αφού η περιοχή αποτελεί χειμωνιάτικο θέρετρο (Παρνασσός).

 

ΑΘΗΝΑ 30/11/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1000

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ υπολειτουργεί όπως και οι γύρω Υγειονομικές Μονάδες (Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας) οι οποίες εξυπηρετούν χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες αφού η περιοχή αποτελεί χειμωνιάτικο θέρετρο (Παρνασσός).

Το Νοσοκομείο της Λιβαδειάς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, λόγω ελλείψεων Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού. Εξυπηρετεί μαζί με το Νοσοκομείο Θήβας πάνω από 120.000 μόνιμους κατοίκους.
Υποστελεχωμένα σε γιατρούς και Νοσηλευτές είναι και τα άλλα δύο Νοσοκομεία της περιοχής της Άμφισσας, της Θήβας καθώς επίσης και το Κέντρο Υγείας Ιτέας το οποίο λειτουργεί μόνο πρωί σαν να είναι τράπεζα. Το Νοσοκομείο της Άμφισσας που εξυπηρετεί πλην των επισκεπτών 40.000 μόνιμους κατοίκους του Νομού Φωκίδας λειτουργεί χωρίς παθολογική κλινική που έκλεισε λόγω έλλειψης Παθολόγων και 23 ημέρες το μήνα το Νοσοκομείο εφημερεύει χωρίς Ακτινολόγο. Και όμως τα δύο Νοσοκομεία (Λειβαδιάς, Άμφισσας μαζί με το Κέντρο Υγείας Ιτέας), πλην των μονίμων εξυπηρετούν χιλιάδες επισκέπτες, ειδικά τώρα μάλιστα που έρχονται οι γιορτές των Χριστουγέννων.
Στη Λειβαδιά το Νοσοκομείο λειτουργεί χωρίς Αναισθησιολόγο 12 ημέρες το μήνα. Ως εκ τούτω δεν λειτουργεί ο χειρουργικός τομέας 12 ημέρες το μήνα.
5 ημέρες το μήνα δεν εφημερεύει Ακτινολόγος.
6 ημέρες το μήνα δεν εφημερεύει Ορθοπεδικός.
Οι εφημερίες του Καρδιολόγου καλύπτονται με μετακινήσεις Καρδιολόγου από το Νοσοκομείο της Θήβας.
Κατά τα άλλα η Διοίκηση του Νοσοκομείου αποφάσισε να ανοίξει Παιδιατρική Κλινική με μετακινήσεις του λειψού Νοσηλευτικού Προσωπικού από άλλα Νοσηλευτικά τμήματα.
Ασφαλώς και χρειάζεται η Παιδιατρική Κλινική, όχι όμως με τέτοια στελέχωση Νοσηλευτικού Προσωπικού.
Με τις μετακινήσεις διαταράσσετε η λειτουργία όλων των τμημάτων του Νοσοκομείου, τα οποία ούτως ή άλλως λειτουργούν με σημαντικές ελλείψεις σε Νοσηλευτικό Προσωπικό.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.