Print Email

Δελτία Τύπου

23.11.2018

Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, εφημερεύει χωρίς γιατρούς. Μπάζουν νερά οι Κλινικές, τα γραφεία και κλείνουν τις τρύπες με λευκοπλάστ

ΑΘΗΝΑ 22/11/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 949

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δημόσια Υγεία στο απόλυτο μηδέν

Νοσοκομείο Κεφαλονιάς
Εφημερεύει χωρίς γιατρούς
Μπάζουν νερά οι Κλινικές, τα γραφεία και κλείνουν τις τρύπες με λευκοπλάστ.
Κραυγή αγωνίας η επιστολή γιατρού Παθολόγου

Το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς εξυπηρετεί 40.000 μόνιμους κατοίκους και τριπλάσιο πληθυσμό το Καλοκαίρι. Λόγω έλλειψης Παθολόγου πολλές ημέρες το μήνα μένουν ακάλυπτα η Κλινική και τα ΤΕΠ.
Είναι μόνο δύο οι ειδικευμένοι Παθολόγοι. Επίσης υπηρετεί ένας ειδικευόμενος και δύο Αγροτικοί.
19/11/2018 λειτουργούσε το Νοσοκομείο που εφημερεύει κάθε ημέρα χωρίς Παθολόγο και αυτό θα συμβαίνει πολλές ημέρες το μήνα. Πόσο επικίνδυνο είναι;
Το μικροβιολογικό τμήμα λειτουργεί μόνο με μία γιατρό. Τη Διευθύντρια βιοπαθολογίας.
Η αιμοδοσία λειτουργεί χωρίς γιατρό. Στη χειρουργική κλινική υπάρχουν δύο χειρουργοί. Ο χειρουργικός τομέας λειτουργεί με έναν ειδικευόμενο. Σοβαρά καρδιολογικά περιστατικά που χρήζουν διακομιδής σε Νοσοκομείο εκτός νησιού, καθίσταται αδύνατη η διακομιδή με συνοδεία γιατρού. Μεγάλος ο κίνδυνος για τη ζωή τους.
Μπάζουν νερά οι κλινικές και τα γραφεία των γιατρών. Πως επισκευάζονται; Με λευκοπλάστ.
Με επιστολή ο Παθολόγος Ιατρός δημοσιοποιεί τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο. Απολύτως χαρακτηριστική.
Σας την κοινοποιούμε.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.