Print Email

Δελτία Τύπου

06.11.2018

Νοσοκομείο Ζακύνθου, καταρρέει από την έλλειψη κονδυλίων, γιατρών και νοσηλευτών. Κίνδυνος για την υγεία των ασθενών.

 

ΑΘΗΝΑ 5/11/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 886

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νοσοκομείο Ζακύνθου

Καταρρέει από την έλλειψη κονδυλίων, γιατρών και νοσηλευτών
Κίνδυνος για την υγεία των ασθενών. Που θα πηγαίνουν τα παιδάκια του νησιού όταν αρρωστήσουν αφού κλείνει η Παιδιατρική κλινική;

 

Κλείνει η Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου εξαιτίας των τεσσάρων συνεχόμενων παραιτήσεων ιατρών της κλινικής με τελευταία τον Διευθυντή της κλινικής.
Γιατί άραγε;
Επειδή κλείνει η Παιδιατρική στο Νοσοκομείο δεν θα γίνονται πια ούτε φυσιολογικοί τοκετοί.
Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού καλύπτεται μόνο με δύο νεφρολόγους. Ο αριθμός των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών συνεχώς αυξάνεται. Οι δύο νεφρολόγοι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν άλλους νεφροπαθείς. Ως εκ τούτω οι νέοι ασθενείς είναι υποχρεωμένοι να ξενιτεύονται για να κάνουν αιμοκάθαρση με πολλά έξοδα και μεγάλη ταλαιπωρία.
Υποστελεχωμένο είναι το αναισθησιολογικό τμήμα και δεν καλύπτεται με εφημερίες όλο το μήνα ο χειρουργικός τομέας.
Τραγικές είναι οι ελλείψεις σε Νοσηλευτικό προσωπικό.
62% είναι ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις. Υπάρχει ένας νοσηλευτής σε κάθε κλινική στη βάρδια. Παρουσιάζεται το φαινόμενο να λειτουργούν τμήματα (χειρουργείο, αναισθησιολογικό, τεχνητός νεφρός, αιμοδοσία) χωρίς την παρουσία νοσηλευτή, αλλά βρίσκεται σε ετοιμότητα εκτός Νοσοκομείου. Όποτε δηλαδή παραστεί ανάγκη θα κληθεί να εμφανισθεί!!!
Στέγνωσε οικονομικά το Νοσοκομείο.
Δεν διαθέτει χρήματα για προμήθεια πετρελαίου, οξυγόνου και αντιδραστηρίων.
Σας κοινοποιούμε σχετική καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων και της Ένωσης Νοσοκομειακών ιατρών Ζακύνθου που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.