Εκτύπωση σελίδας

Δελτία Τύπου

30.10.2018

Η ΠΟΕΔΗΝ καλύπτει και στηρίζει την Κινητοποίηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Γ.Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 31/10/2018

 

ΑΘΗΝΑ 30/10/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 863

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 31/10/2018
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συγκέντρωση 08:30πμ στην Πύλη του Νοσοκομείου Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ & πορεία προς το ακέφαλο Γραφείο του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης
Ξεπουλάνε τα Νοσοκομεία. Στα μουλωχτά τα παραχώρησαν ως ενέχυρο στους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Η ΠΟΕΔΗΝ καλύπτει, στηρίζει και καλεί σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους των Νοσοκομείων της Κεντρικής Μακεδονίας, στην κινητοποίηση που οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Θεσσαλονίκης με συγκέντρωση στην Πύλη του Νοσοκομείου και πορεία προς το Γραφείο του πρωθυπουργού που είναι ακέφαλο στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
Στα μουλωχτά παραχώρησαν μεγάλα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.
Μέχρι τώρα ταυτοποιήσαμε ότι παραχωρήθηκαν το Γ. Γεννηματάς, το Ιπποκράτειο, το Παπαγεωργίου μαζί με το Νοσοκομείο Γρεβενών, Καρπενησίου, το παλιό της Άρτας και Προνοιακές Μονάδες (Λάρισα, Καρπενήσι). Είναι αδύνατον να ερευνήσουμε τα 10.119 ακίνητα που παραχωρήθηκαν για να δούμε και πόσα άλλα Νοσοκομεία παραχωρήθηκαν.
Ο κος Τσακαλώτος που είδαμε πρόσφατα παίζει τον παπά. Μας είπε ότι δεν πρόλαβε ο ίδιος και άλλοι Υπουργοί να διαβάσουν τα ακίνητα που παραχωρήσανε στο Υπερταμείο. ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΑΝ είπε να κλείσει η 4η Αξιολόγηση.
Αρνήθηκε την δημοσίευση νέου ΦΕΚ με απάλειψη των Νοσοκομείων, Αρχαιολογικών χώρων, Σχολείων. ΦΕΚ που θα δημοσιευθεί όχι μόνο με Αριθμούς Κωδικούς Κτηματολογίου αλλά με τα ονόματα των παραχωρηθέντων ακινήτων.
Παίζει κρυφτούλι ο κος Τσακαλώτος.
Επιβεβαιωνόμαστε ότι τα Νοσοκομεία είναι ενέχυρο στα χέρια των δανειστών για 99 χρόνια. Η πραγματικότητα είναι ότι οι πολιτιστική μας κληρονομιά, τα Νοσοκομεία, ο Λευκός Πύργος κ.α. ζητήθηκαν και παραχωρήθηκαν στα μουλωχτά από την κυβέρνηση για να αναδειχθεί ποιος κάνει κουμάντο στην εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική της χώρας.
Για να γνωρίζουν όλοι την υποχωρητικότητα της κυβέρνησης της κατά τα άλλα «πρώτης φόρας Αριστεράς»
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ζητάμε την εξαίρεση παραχώρησης όλων των Υγειονομικών και Προνοιακών Μονάδων από το ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ.
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ