Print Email

Δελτία Τύπου

04.06.2018

Οροθετική ασθενής, τοξικομανής, έντονα διεγερτική, δάγκωσε Νοσηλευτή ο οποίος κινδυνεύει να προσβληθεί από τον ιό HIV στο Δρομοκαϊτειο.

ΑΘΗΝΑ 4/6/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 374

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οροθετική ασθενής, τοξικομανής, έντονα διεγερτική, δάγκωσε Νοσηλευτή με αίματα στο στόμα, ο οποίος κινδυνεύει να προσβληθεί από τον ιό HIV. Άκρως επικίνδυνες συνθήκες εργασίας.

Σας κοινοποιούμε Δελτίο Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ» που αναδεικνύει τις άκρως επικίνδυνες συνθήκες εργασίας λόγω της τραγικής υποστελέχωσης.
Καθημερινό είναι το φαινόμενο βίαιων επιθέσεων ασθενών κατά του προσωπικού, καθώς επίσης και σε άλλους ασθενείς. Λόγω κατάρρευσης του κράτους πρόνοιας στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία πολλαπλασιάζονται οι ασθενείς με έντονη διεγερτική και παραβατική συμπεριφορά, χρήστες τοξικών ουσιών οι οποίοι λόγω της ψυχικής κατάστασης προβαίνουν σε πράξεις βίας.
Τελευταίο θύμα Νοσηλευτής στο Δρομοκαϊτειο ο οποίος δέχτηκε επίθεση από οροθετική νοσηλευόμενη έντονα διεγερτική η οποία τον δάγκωσε με αποτέλεσμα να διατρέχει τεράστιο κίνδυνο να προσβληθεί από τον ιό HIV.
Ο εργαζόμενος είναι ανήσυχος και ακολουθεί ήδη προβλεπόμενη προληπτική αγωγή.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.