Εκτύπωση σελίδας

Δελτία Τύπου

06.03.2018

Νοσοκομείο Κεφαλονιάς σταματάει η λειτουργία των χειρουργείων λόγω έλλειψης Νοσηλευτικού Προσωπικού

ΑΘΗΝΑ 6/3/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 8

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ ΛΟΓΩ
ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΑΣΘΕΝΟΥΣ

Στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς που εξυπηρετεί χιλιάδες ντόπιους πολίτες και το καλοκαίρι απευθύνονται για υπηρεσίες στο Νοσοκομείο χιλιάδες παραθεριστές κινδυνεύει με λουκέτο.
Κλείνουν τα χειρουργεία λόγω έλλειψης Νοσηλευτικού Προσωπικού. Ήδη οι εργαζόμενοι προσέφυγαν και ενημέρωσαν την εισαγγελία της Κεφαλονιάς.
Στο Νοσοκομείο λειτουργούν τρία χειρουργικά τραπέζια με χειρουργικά, ορθοπεδικά, γυναικολογικά, ουρολογικά και οφθαλμολογικά περιστατικά.
Το Νοσηλευτικό Προσωπικό των χειρουργείων είναι κάτω των ορίων ασφαλείας. Εργάζονται επτά Νοσηλευτές που φτάνουν μόνο για το πρωινό ωράριο. Απόγευμα, νύχτα καλούνται οι Νοσηλευτές από το σπίτι τους ακάλυπτοι νομικά, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι αφού είναι πέραν του ωραρίου τους και καλύπτουν τα χειρουργεία προκειμένου να γίνονται επεμβάσεις σε έκτακτα περιστατικά. Κουράστηκαν. Δεν αντέχουν. Είναι παράνομο. Γι’ αυτό κλείνουν τα χειρουργεία.
Τα χειρουργεία για την ασφαλή λειτουργία τους χρειάζονται τουλάχιστον 14 Νοσηλευτές και όμως καλύπτονται μόνο με 7. Δεν μπορεί να διατεθούν περισσότεροι αφού το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει μεγάλες ελλείψεις Νοσηλευτικού προσωπικού όλων των κατηγοριών.
Στο Τ.Ε. Νοσηλευτικό Προσωπικό στις 47 οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες οι 26. Κενές 21(ποσοστό ακάλυπτων οργανικών θέσεων 45%). Εκ των υπηρετούντων οι 2 είναι σε απόσπαση και οι 6 σε θεσμοθετημένες άδειες. Πραγματικός αριθμός υπηρετούντων 18.
Στο Δ.Ε. Νοσηλευτικού Προσωπικού στις 51 οργανικές θέσεις καλυμμένες είναι οι 37. Κενές 14 (ποσοστό ακάλυπτων οργανικών θέσεων 28%).
Στο Υ.Ε. βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό στις 27 οργανικές θέσεις υπηρετούν 11. Κενές 16 (ποσοστό ακάλυπτων οργανικών θέσεων 60%).
Ο τελευταίο υπάλληλος ΥΕ προσελήφθη το έτος 2000.
Οι ελλείψεις καλύπτονται από το Νοσηλευτικό προσωπικό που εκτελεί και αλλότρια καθήκοντα.
Στο Π.Ε. Νοσηλευτικό Προσωπικό στις 5 οργανικές θέσεις καλυμμένες είναι οι 3 (2 κενές).
Στην ΤΕ Μαιών στις 7 οργανικές θέσεις οι 5 είναι καλυμμένες και οι 2 κενές. Υπηρετούν και 10 υπάλληλοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης.
Σε κάθε Νοσηλευτικό τμήμα κάνει βάρδια ένας και στη καλύτερη περίπτωση δύο Νοσηλευτές. Ένας ή δύο Νοσηλευτές σε κάθε βάρδια σε κλινικές όπως η καρδιολογική - παθολογική (ενιαία) στην οποία νοσηλεύονται 36 ασθενείς (βαριά περιστατικά ακόμη και με εμφράγματα). Οφείλονται κανονικές άδειες στο προσωπικό από το έτος 2015.
ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΑΣΘΕΝΟΥΣ
Τον Αύγουστο του 2017 στην παθολογική κλινική πήδηξε από το 2ο όροφο ασθενής (ψυχιατρικό περιστατικό) από το πίσω μέρος που το ύψος είναι πέντε όροφοι και σκοτώθηκε.
Η ψυχιατρική κλινική δεν λειτουργεί αν και υπάρχει στον οργανισμό επειδή δεν υπάρχει ψυχίατρος. Συγγενείς προσέφυγαν στον εισαγγελέα ισχυριζόμενοι ότι υπάρχει ευθύνη στο προσωπικό του Νοσοκομείου για τον θάνατο της ασθενούς και διενεργείται προανάκριση. Οι Νοσηλευτές της βάρδιας εξετάζονται από τον Εισαγγελέα για το συμβάν. Αν είναι δυνατόν.
Ποινικοποιείται η εργασία μας, αν και δίνουμε τη ζωή μας καθημερινά για να μένει όρθιο το Νοσοκομείο.
Το Νοσοκομείο διαθέτει ΜΕΘ στον οργανισμό του χωρίς να λειτουργεί.
Κτιριακά το Νοσοκομείο είναι χάλια.
Ο υποσταθμός του Νοσοκομείου είναι σε εσωτερικό χώρο (στο υπόγειο)του Νοσοκομείου. Τοποθέτησαν από πάνω σκέπαστρο για να μην τρέχουν τα νερά και πέφτει το ηλεκτρικό ρεύμα σε όλο το Νοσοκομείο. Βρέχει στο εσωτερικό του Νοσοκομείου!!!
Δημόσια Υγεία ώρα μηδέν!!!
Δείτε φωτογραφία.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ