Εκτύπωση σελίδας

Δελτία Τύπου

02.02.2018

Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Σωτηρία

ΑΘΗΝΑ 2/2/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4242

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

• Που είναι οι προσλήψεις προσωπικού στα Νοσοκομεία;
• Γιατροί δουλεύουν με «το κεφάλι στο ντορβά»
• Η 10η Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ ξέμεινε από γιατρούς
• Με επιστολή διαμαρτυρίας οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ιατρικά λάθη (σας την κοινοποιούμε)

Στην 10η Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» που έχει ανεπτυγμένες 42 κλίνες, υπηρετούν 8 ειδικευόμενοι ιατροί. Με βάση το πλήθος ασθενών που εξυπηρετεί η κλινική, τις εφημερίες της κλινικής και του αριθμού των κλινών που διαθέτει θα έπρεπε να εφημερεύουν 2 ειδικευόμενοι ιατροί καθημερινά. Από τον Μάιο 2017 έως και τον Ιανουάριο 2018, οι μισές ημέρες το μήνα καλύπτονται από έναν ειδικευόμενο. Το ίδιο θα συνεχισθεί και τους επόμενους μήνες.
Με ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ – ΟΧΛΗΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ενυπόγραφα οι ειδικευόμενοι ιατροί της 10ης Πνευμονολογικής κλινικής, προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους ασθενείς.
Επισημαίνουν στην επιστολή τους ότι οι εξαντλητικές συνθήκες εργασίας, με διαδοχική πολύωρη παραμονή στο χώρος εργασίας του Νοσοκομείου που είναι υποστελεχωμένο, δύναται να έχουν άμεση σοβαρή επίπτωση στην ομαλή λειτουργία της κλινικής καθώς επίσης στις υπηρεσίες που αυτή προσφέρει και ακολούθως στην υγεία των ασθενών, λόγω του κινδύνου αύξησης των ιατρικών λαθών, παρά το πολύ υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που με αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης παρέχουμε όλο αυτό το διάστημα.
Με λίγα λόγια κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια των ασθενών που κινδυνεύουν από ιατρικά λάθη λόγω της υποστελέχωσης και της εργασιακής εξουθένωσης των ιατρών.
Με την διαμαρτυρία τους οι γιατροί θέλουν να προφυλαχθούν από την επισφαλή λειτουργία της 10ης Πνευμονολογικής κλινικής.
Σας κοινοποιούμε την επιστολή των γιατρών.
Ο κος Πολάκης πέρα βρέχει.
Κατ’ αυτόν οι γιατροί και οι νοσηλευτές των Νοσοκομείων τα παίρνουν, κάθονται, αποτελούν παρακράτος.
Οι βιαιοπραγίες από ασθενείς και συνοδούς σε βάρος μας .... συνεχίζονται.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ