Εκτύπωση σελίδας

Δελτία Τύπου

28.11.2017

'Εκλεισε το τμήμα Ανοσολογίας του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης λόγω έλλειψης Ιατρών

ΑΘΗΝΑ 28/11/2017
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3900

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑΣ
ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΙΑΤΡΩΝ
Εξυπηρετούσε 2.500 ασθενείς
Δείτε την επιστολή – κραυγή αγωνίας ασθενούς

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης λειτουργούσε Τμήμα κλινικής Ανοσολογίας, ως εξωτερικό ιατρείο της Β’ Παθολογικής κλινικής.
Το τμήμα έκλεισε το Σεπτέμβριο του 2017 επειδή συνταξιοδοτήθηκε η καθηγήτρια ιατρικής κα Μπούρα. Οι δύο ιατροί Πανεπιστημιακοί υπότροφοι δεν έχουν δικαίωμα λειτουργίας του τμήματος.
Στο τμήμα εξυπηρετούνταν 2.500 ασθενείς από όλη την Ελλάδα που αντιμετωπίζουν βαριά και χρόνια νοσήματα. Οι ασθενείς βρίσκονται σε απόγνωση.
Δεν μπορούν να κάνουν εξετάσεις, να δεχθούν τις απαραίτητες ιατρικές οδηγίες και να λάβουν φαρμακευτική αγωγή από το εν λόγω τμήμα που γνωρίζει το ιστορικό τους.
Παρατημένες είναι οι μελέτες πολλών ετών, οι οποίες βοηθούν στην επιτυχή ιατρική αντιμετώπιση των ασθενών.
Ταυτόχρονα οι ασθενείς δεν μπορούν να λάβουν γνωμάτευση από το Νοσοκομείο που διαθέτει το ιστορικό τους, για να τις χρησιμοποιήσουν στις αιτήσεις αξιολόγησης αναπηρίας του ΚΕΠΑ. Για φανταστείτε να χάσουν και τις συντάξεις τους;
Αναγκάζονται να πηγαίνουν σε ιδιωτικά ιατρεία επί πληρωμή. Ξεκινάνε να παρακολουθούνται από την αρχή σε ιατρούς που δεν έχουν γνώση του ιστορικού τους.
Σας κοινοποιούμε επιστολή – κόλαφος του ασθενούς Ταβλαράκη Παναγιώτη προς την ΠΟΕΔΗΝ που ζητάει την παρέμβαση για επαναλειτουργία του τμήματος.
Δυστυχώς για την κυβέρνηση η τραγική πραγματικότητα δεν κρύβεται.
Την ίδια επιστολή απέστειλε στο γραφείο του Πρωθυπουργού της Θεσσαλονίκης την κα Νατοπούλου και την Διοίκηση της ΥΠΕ και του Νοσοκομείου.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗ