Print Email

Δελτία Τύπου

29.06.2017

Η έρευνα για Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας χωρίς κλιματισμό συνεχίζεται

ΑΘΗΝΑ 29/6/2017
ΑΡ. ΠΡΩΤ .: 3293

ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ
: Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Θερμοκρασία σκαρφαλώνει: Η στους 43ο κελσίου
Τρομάζουμε ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Εμείς ΜΕ Το Μέγεθος ΤΟΥ προβλήματος
Φωτογραφίες

Χθες 28/6/2017 έξω από το Αιμοδυναμικό του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου λιποθύμησαν δύο άνθρωποι (ασθενείς ή συνοδοί).

Θαλάμου ΑΣΘΕΝΩΝ Πόρτα που γράφει Οτι ο ακινήτου Χώρος κλιματίζεται ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ θάλαμο υπαρχουν ΜΟΝΟ ανεμιστήρες
ΣΤΟ Νοσοκομείο Γεννηματάς Αθηνών, Νοσοκομείο κορμός των εφημεριών της Αττικής, η κατάσταση είναι αφόρητη έξω από τα εργαστήρια και τον Αξονικό . Περιμένουν καρότσια ή φορεία με ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας πάνω από δύο ώρες , λουσμένοι στον ιδρώτα. Κινδυνεύει η ζωή τους. Σήμερα εφημερεύει από τις 14.30 έως τις 8:00 το πρωί. Οι ασθενείς θα υποφέρουν.
Στο Νοσοκομείο Άγιος Νικόλαος Κρήτης σταματάνε οι γιατροί να βλέπουν Ασθενείς . Τι κάνει η Διοίκηση ;;; Βγάζει ανακοίνωση και ζητάει κατανόηση !!!
Στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος Θεσσαλονίκης, Νοσοκομείο κορμός των εφημεριών της Θεσσαλονίκης, 22 κλιματιστικά μηχανήματα είναι χαλασμένα. Δεν διαθέτουν κλιματισμό θάλαμοι Ασθενών με μεσογειακή αναιμία, στην πνευμονολογική κλινική και σε άλλες κλινικές !!!
Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας δεν λειτουργεί ο κεντρικός κλιματισμός του ΤΕΠ και σήμερα προσπαθούν να φτιάξουν κάποια από τα παλιά κλιματισμό. Αν είναι δυνατόν.
Στην έρευνα αναφέρονται και άλλα Νοσοκομεία χωρίς κλιματισμό.
Στα Κέντρα Υγείας δεν λειτουργούν κλιματιστικά. Ηλικιωμένοι ασθενείς με Καρδιολογικά, Πνευμονολογικά προβλήματα με χαμηλό κορεσμό βράζουν. Κινδυνεύει η ζωή τους.
Το μόνο που δεν ζήτησε ακόμη ο κος Πολάκης από τους Γιατρούς και τους Νοσηλευτές είναι να κρατάνε μαντήλια να σκουπίζουν τον ιδρώτα των Ασθενών .

Συνέχεια σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας που δεν διαθέτουν κλιματισμό.

Γ.Ν.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΑΘΗΝΩΝ: Στο ακτινολογικό εργαστήριο 3 θάλαμοι δεν διαθέτουν καθόλου κλιματισμό. Οι Ασθενείς υποφέρουν. Στο Κτίριο 1 του 1ου ορόφου που βρίσκονται τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία ο κεντρικός κλιματισμός είναι ανεπαρκής λόγω έλλειψης συντήρησης . Βράζουν οι Ασθενείς και το προσωπικό. Σήμερα εφημερεύει το Νοσοκομείο από τις 14.30 έως τις 8.00 αύριο. Στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου (κορμός των εφημεριών της Αττικής) βράζει ο τόπος. Στους χώρους αναμονής των Ασθενών έξω από τον Αξονικό και τα εργαστήρια (βιοχημικό, ακτινολογικό) η κατάσταση είναι αφόρητη δεν υπάρχει καθόλου κλιματισμός. Ασθενείς σοβαρά επείγοντα περιστατικά περιμένουν πάνω σε φορεία και καρότσια πάνω από δύο ώρες να κάνουν εξετάσεις . Αν είναι δυνατόν !!! Πνευμονολογικά περιστατικά με χαμηλό κορεσμό που δεν μπορούν να αναπνεύσουν και βράζουν περιμένοντας να έρθει η σειρά τους να κάνουν εξετάσεις . Κάποιοι ανεμιστήρες που υπάρχουν ανακυκλώνουν τον ζεστό αέρα. Δεν βοηθάνε.
Γ.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΑΛΟΥ ΚΡΗΤΗΣ: Δεν λειτουργεί ο κλιματισμός σε όλα τα Ιατρεία του Νοσοκομείου που στεγάζονται στη νέα πτέρυγα .
Αφόρητη είναι η κατάσταση στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου από τη ζέστη εξ αιτίας της μη λειτουργίας του συστήματος κλιματισμού .
Το πρόβλημα ήταν αναμενόμενο, μετά τη δεύτερη βλάβη στα επιδαπέδια κλιματιστικά και την πλημμύρα που σημειώθηκε στις αρχές Μαΐου , εξ αιτίας των ζημιών στις σωληνώσεις του κεντρικού κλιματιστικού συστήματος της νέας πτέρυγας .
Επισκέπτες, ασθενείς και γιατροί διαμαρτύρονται για τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν τις τελευταίες ημέρες που ο υδράργυρος σκαρφαλώνει στα θερμόμετρα και η ζέστη καθιστά δύσκολες τις συνθήκες σε πολλούς χώρους .
«Ζητούμε την κατανόησή σας για τον ανεπαρκή κλιματισμό των χώρων . Γίνονται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την αποκατάσταση του προβλήματος », αναφέρει η ανακοίνωση που έχει τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του Νοσοκομείου από την Διοίκηση του Ιδρύματος .
Οι «απαραίτητες διαδικασίες» έχουν κολλήσει στην έλλειψη χρηματοδότησης, για το έργο (80.000 €), η οποία αναμένεται εδώ και καιρό από το Υπουργείο Υγείας »

Του χρόνου και βλέπουμε ......

Ιδού η ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου.
Σε σημερινή τους συγκέντρωση οι ιατροί του Νοσοκομείου Αγ . Νικολάου, παρουσία του προέδρου του ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου Κ. Νικολαράκη και του προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου κ . Βασιλαρά συζήτησαν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη μη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού στο χώρο των ιατρείων του Νοσοκομείου Αγ . Νικολάου και αποφάσισαν:
• Αναστολή της λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων μετά τις 11.00 πρωί ΜΕΧΡΙ Το ΤΗ Λήξη ΤΟΥ πρωινού ωραρίου ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
• ΟΙ ιατροί ΘΑ παραμένουν ΚΑΙ ΜΕΤΑ τις 11.00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου του στο Νοσοκομείο.
• Τα επείγοντα περιστατικά περιστατικά που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης θα εξυπηρετούνται κανονικά .
• Η αναστολή της λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων από τις 11.00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου θα συνεχιστεί μέχρι να αποκατασταθεί ο επαρκής κλιματισμός των ιατρείων .
Γ.Ν. ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ: Στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος Θεσσαλονίκης υπαρχουν 22 χαλασμένα κλιματιστικά παραμένουν έτσι, γιατί δεν γίνονται διαγωνισμοί! Βασικές ελλείψεις κλιματισμού υπάρχουν:
1. στην Κ / Δ κλινική (Θάλαμοι - ασθενών και εφημερείο)
2. Στο χώρο των Πλυντηρίων (όπου η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 50 C)
3. Στο Παθολογοανατομικό Τμήμα
4. Στα δωμάτια ασθενών στο χώρο μετάγγισης για τους ασθενείς με Μεσογειακή αναιμία.
5. Στην Ουρολογική κλινική
6. Στη Μονάδα Ύπνου
7. Στην Υπερβαρική Μονάδα Οξυγονοθεραπείας χωρίς κλιματισμό
Γ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ: Δεν λειτουργεί ο κεντρικός κλιματισμός του κτιρίου που στεγάζεται το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών λόγω έλλειψης συντήρησης . Αύριο εφημερεύει το Νοσοκομείο. Σήμερα προσπαθούν να επισκευάσουν κάποια κλιματιστικά στα επείγοντα. Αύριο στην εφημερία θα βράσει ο τόπος. Κρίμα για τους Ασθενείς.
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Καθόλου κλιματισμός στους θαλάμους ασθενών !!!
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΘΕΣ / ΚΗΣ: Συνθήκες γαλέρας επικρατούν στα πλυντήρια του Νοσοκομείου που δεν διαθέτουν κλιματισμό . Στο χώρο λειτουργούν το στεγνωτήριο και το σιδερωτήριο. Οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι άνω των 45ο κελσίου . Που να αντέξουν οι εργαζόμενοι.
Κλίβανος - Αποστείρωση χωρίς κλιματισμό. Όταν λειτουργεί ο κλίβανος οι εργαζόμενοι είναι σαν να βρίσκονται στην έρημο Σαχάρα .
Γ.Ν.ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Προβληματική λειτουργία στα χειρουργεία.Στη Διοικητική Υπηρεσία μόνο ανεμιστήρες.
Γ.Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ: Η παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου μόνο στους διαδρόμους έχει κλιματισμό . Στους θαλάμους Νοσηλείας ανεμιστήρες.
Γ.Ν. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ: Η Παθολογική κλινική δεν έχει κλιματισμό !!!
Γ.Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Δεν αποδίδει ο κλιματισμός. Δεν έγινε συντήρηση εδώ και τρία χρόνια.
Κ.Υ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Θεσπρωτικού - Καναλάκι - Φιλιππιάδος - Πάργας (τουριστικός προορισμός): Βράζουν από τη ζέστη. Υποφέρουν οι Ασθενείς και το προσωπικό. Τα ελάχιστα κλιματιστικά μουσειακού τύπου που διαθέτουν είναι παμπάλαια χωρίς απόδοση . Δεν επισκευάζονται γιατί δεν υπάρχουν πια ανταλλακτικά στην αγορά . Διαμαρτύρονται οι Ασθενείς και το προσωπικό. Έχουμε λιποθυμίες ηλικιωμένων Ασθενών.
Κ.Υ. ΒΑΡΔΑΣ: Καθόλου κλιματισμός στο χώρο υποδοχής και αναμονής, ούτε στους θαλάμους. ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΩΜΑΤΙΟ ανάπαυσης γιατρών
Κ.Υ. ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ: Καθόλου κλιματισμός στο χώρα υποδοχής και αναμονής. Στους θαλάμους Χαλασμένα
Θ.Χ.Π. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: Δεν λειτουργούν τα κλιματιστικά στους θαλάμους των περιθαλπομένων παιδιών .
Κ.Υ. ΣΑΠΩΝ Ν.ΡΟΔΟΠΗΣ: Τα περισσότερα κλιματιστικά είναι εκτός λειτουργίας.
Θ.Χ.Π. ΔΡΑΜΑΣ: Εκτός λειτουργίας τα κλιματιστικά στο χώρο περίθαλψης ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων .
Κ.Υ. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ: Δεν υπάρχει καθόλου κλιματισμός.
Κ.Υ. ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ: Δεν υπάρχει καθόλου κλιματισμός.
Κ.Υ. ΒΟΥΤΣΑΡΑ: Δεν υπάρχει καθόλου κλιματισμός.
Κ.Υ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ: Δεν υπάρχει καθόλου κλιματισμός.
Κ.Υ. ΚΟΝΙΤΣΑΣ: Δεν υπάρχει καθόλου κλιματισμός.
Κ.Υ. ΔΕΡΒΙΖΙΑΝΩΝ: Δεν υπάρχει καθόλου κλιματισμός.
Κ.Υ. ΣΕΡΒΙΩΝ: Έχει κλιματισμό στα ιατρεία και εργαστήρια.
Κ.Υ. ΣΙΑΤΙΣΤΑ - Κ.Υ. ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ: Έχουν ανεμιστήρες.
Κ.Υ. ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ: Κλιματισμό έχει στα εργαστήρια και στα ιατρεία, στους υπόλοιπους χώρους έχει ανεμιστήρες.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.