Print Email

Δελτία Τύπου

13.03.2017

Προνοιακά περιστατικά νοσηλεύονται στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία

ΑΘΗΝΑ 13/3/2017
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 2848

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προνοιακά περιστατικά νοσηλεύονται στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία
Η οδύσσεια ενός αδελφού ασθενούς με Νοητική Υστέρηση

Στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία εισάγονται Ασθενείς, προνοιακά περιστατικά, χωρίς να διαθέτουν την υποδομή Νοσηλείας (ειδικά οικοτροφεία).
Η αποασυλοποίηση βάλτωσε. Μεγάλος αριθμός χρόνιων Ασθενών εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, αφού δεν υπάρχει το προσωπικό και τα χρήματα για την ίδρυση Ξενώνων και Οικοτροφείων από τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία. Ούτε υπάρχουν Ξενώνες ή Οικοτροφεία διαθέσιμα να τους φιλοξενήσουν.
Τα Προνοιακά περιστατικά παραμένουν μόνο και μόνο επειδή δεν υπάρχει συγγενικό περιβάλλον ή Προνοιακές Μονάδες να τους περιθάλψουν.
Στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία νοσηλεύονται Ασθενείς με νοητική υστέρηση για πάρα πολλά χρόνια, λόγω έλλειψης οικοτροφείων, καθότι εξαντλήθηκαν τα χρήματα που διαθέτουν οι συγγενείς για Νοσηλεία τους σε ιδιωτικά οικοτροφεία.
Αδελφός Ασθενούς με νοητική υστέρηση που νοσηλεύεται στο ΨΝΑ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ για 8 χρόνια είναι διατεθειμένος να μιλήσει για την περιπέτειά του.
Μετά μιλάνε για Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση και λουκέτο στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία.
ΝΤΡΟΠΗ ! ! !

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.