Print Email

Δελτία Τύπου

05.12.2016

Δεν έχουν τσίπα επάνω τους οι Υπουργοί Υγείας

ΑΘΗΝΑ 05/12/2016
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2505

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν έχουν τσίπα επάνω τους οι Υπουργοί Υγείας.

• Αναίτια πειθαρχική δίωξη Νοσηλεύτριας Αναισθησιολογικού στο Γ.Ν. Βενιζέλειο Κρήτης για το θάνατος ανήλικης 28/12/2016 από επεισόδιο βροχόσπασμου μετά από ωτορινολαρυγγική επέμβαση, για να βγάλουν λάδι τη συγγενή Αναισθησιολόγο του Αν . Υπουργού Υγείας. Εξιλαστήρια θύματα Ψάχνουν
ΔΕΝ έχουν κανένα ηθικό φραγμό. Θα στείλουν φυλακή Νοσηλεύτρια χωρίς να φταίει.
• Προκαλούν ντροπή οι δηλώσεις του Αν. ΓΙΑ Υγείας Υπουργού πολυακουσμένα Νοσηλευτές Οτι πλέκουν ΣΤΗ βάρδια πολυακουσμένα
• Αναφορά ΣΤΗΝ Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου κατά Της Διοίκησης ΤΟΥ Νοσοκομείου Ζακύνθου πριν ΔΥΟ Μήνες ΓΙΑ τις επικίνδυνες συνθήκες Νοσηλείας ΤΟΥ Νοσοκομείου

Βρίζουν ΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ. Βάζουν τις διορισμένες Διοικήσεις να αμφισβητούν τις έρευνες της ΠΟΕΔΗΝ , που αποδεικνύει με στοιχεία και καταγραφές τραγικών περιστατικών την διάλυση των Δημόσιων Νοσοκομείων . Προστατεύουν το μισθό τους. Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε καθημερινά.
Υποβάλαμε αναφορά πριν δύο μήνες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου κατά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Ζακύνθου για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι Ασθενείς από τις συνθήκες Νοσηλείας .
Στο Νοσοκομείο Ζακύνθου ΥΠΑΡΧΕΙ 1 καθαρίστρια για να καθαρίζει 15.000 τ.μ. Που να προλάβει να κάνει καθαριότητα? Οι λιγοστοί Νοσηλευτές και Ιατροί τρέχουν πανικόβλητοι από τμήμα σε τμήμα ή τα χειρουργεία .
Δεν υπάρχουν υλικά (στρώματα, κουβέρτες, σεντόνια, υγρά καθαριότητας, αντισηπτικά κ.α.). το Βοηθητικό Υγειονομικό προσωπικό είναι ελλιπέστατο. Που να προλάβει να κάνει απολύμανση και καθαριότητα στα κρεβάτια και τα κομοδίνα των Ασθενών .
Τα ιατρικά μηχανήματα είναι χαλασμένα ασυντήρητα και επικίνδυνα για τους Ασθενείς .
Ντροπή.
Εκστομίζουν υποτιμητικά λόγια για το Νοσηλευτικό προσωπικό. Οι Νοσηλευτές δεν έχουν τι να κάνουν και πλέκουν λέει ο Αν . Υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους.
Το Νοσηλευτικό προσωπικό αποδεκατίστηκε από τις μηδενικές προσλήψεις και τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις . Απέμεινε μία Νοσηλεύτρια στη βάρδια για 40 Ασθενείς. Δουλεύει πάνω από το όριο της εργασιακής εξουθένωσης, οφείλονται δεκάδες ρεπό και κανονικές άδειες. Είναι ένας από τους παράγοντες της έξαρσης των Νοσοκομειακών Λοιμώξεων .
Είναι θράσος να εκστομίζονται τέτοιες φράσεις και μάλιστα από αρμόδιο Υπουργό . Αυτή την αντίληψη έχουν γι 'αυτό αντί για Νοσηλευτές, προσλαμβάνουν μετακλητούς Υπαλλήλους. Ας τον χαίρεται ο κος Τσίπρας !!!
Τα Κέντρα Υγείας όσα απέμειναν και δεν έβαλαν λουκέτο , λειτουργούν καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο, σώζοντας ζωές ασθενών σε δυσπρόσιτες περιοχές.
Λειτουργούν χωρίς Ιατρούς και Νοσηλευτικό προσωπικό. Δεν διαθέτουν υλικά. Αγοράζουν υλικά με χρήματα που συγκεντρώνουν από εράνους, ακόμη και το χαρτί υγείας.
Ντροπή να μας κυβερνάνε τέτοιοι Υπουργοί Υγείας. Δεν είναι μόνο τα υποτιμητικά λόγια σε βάρος των Νοσηλευτών .
Γίνονται επικίνδυνοι και αδίστακτοι προκειμένου να προστατέψουν την καρέκλα της εξουσίας και τους δικούς τους ανθρώπους .
ΞΕΦΥΓΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ.
Για να βγάλουν λάδι από πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες την Αναισθησιολόγο του Γ.Ν. ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ Κρήτης κα Πολάκη Νεκταρία συγγενή του Αν. Υπουργού Υγείας κου Πολάκη, για το θάνατο της ανήλικης από βρογχόσπασμου, κατά διαδικασία αφύπνισης μετά από ωτορινολαρυγγική επέμβαση (28/12/2015), έψαξαν και βρήκαν εξιλαστήριο θύμα.
Βρήκαν τη Νοσηλεύτρια Αναισθησιολογικού κα Βασιλάκη Δήμητρα (επειδή ως Νοσηλεύτρια πλέκει) που έτυχε να είναι βάρδια εκείνη την ημέρα που συνέβη το τραγικό γεγονός .
Ο Αν. Υπουργός Υγείας ανέθεσε την ΕΔΕ για το τραγικό γεγονός σε Αναισθησιολόγο Ιατρό .
Με ποια κριτήρια έγινε η ανάθεση της ΕΔΕ στην εν λόγω Ιατρό και τι γνώσεις διαθέτει ? Περιμένουμε να μας τα εξηγήσει ο κος Πολάκης.
Είναι η ίδια η ΕΔΕ στην οποία κλήθηκε πριν από μήνες στο Υπουργείο Υγείας να καταθέσει η Αναισθησιολόγος κα Πολάκη Νεκταρία . Η διενεργούσα Ιατρός Αναισθησιολόγος την ανάκριση επισκέφθηκε μετέπειτα το Νοσοκομείο ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ Κρήτης για να πάρει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες της υπόθεσης .
Η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε επιρρίπτοντας βαρύτατες κατηγορίες (αν είναι δυνατόν) στη Νοσηλεύτρια Αναισθησιολογικού κα Βασιλάκη Δήμητρα ότι δήθεν χορήγησε επιπλέον φάρμακα στην ανήλικη και δη ποσότητα 200 gr αδρεναλίνης και 1 mg ατροπίνης, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και εντολή της υπεύθυνης Αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη .
Με το συγκεκριμένο ψεύτικο και αίολο κατηγορητήριο καλείται αυτές τις ημέρες σε ΑΠΟΛΟΓΙΑ η Νοσηλεύτρια Βασιλάκη Δήμητρα από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης , προκειμένου να απολογηθεί και να δικασθεί για το πειθαρχικό παράπτωμα της αμέλειας ή ατελούς εκτέλεσης του Υπηρεσιακού καθήκοντος . Ευτυχώς θα εξεταστεί από ΔΙΚΑΣΤΕΣ !!!
Τα εν λόγω πειθαρχικά παραπτώματα δεν προκύπτουν από καμία μαρτυρία Ιατρών και Νοσηλευτών που ήταν αυτόπτες μάρτυρες και οι οποίοι συμμετείχαν στη χειρουργική επέμβαση της άτυχης ανηλίκου .
Μάλιστα στα συμπεράσματα της ΕΔΕ αναφέρεται ότι τα εν λόγω φάρμακα δόθηκαν με εντολή άλλου Ιατρού , σύμφωνα με μαρτυρία της Αναισθησιολόγου κας Πολάκη Νεκταρίας.
Ούτε τέτοια εντολή δόθηκε ποτέ από κανένα Ιατρό, ούτε η Νοσηλεύτρια χορήγησε τα συγκεκριμένα φάρμακα, ούτε αναγράφεται κάτι σχετικό στη λογοδοσία.
Είναι μεθοδευμένες ενέργειες από τον Αν. Υπουργό Υγείας με συνεργούς τις Διοικήσεις του Γ.Ν. ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ και της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας να κατασκευάσουν ενόχους , προκειμένου να σωθεί η Αναισθησιολόγος συγγενής τους Αν. Υπουργού Υγείας.
Με το αίολο πόρισμα της κατασκευασμένης ΕΔΕ, οι Υπουργοί Υγείας και οι Διοικήσεις του ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ Νοσοκομείου και της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας παρέπεμψαν στο ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της 7ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Κρήτης τη Νοσηλεύτρια του Αναισθησιολογικού Βασιλάκη Δήμητρα . Την ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ με το άρθρα 127 παρ. 1 περ. ε, 133 παρ. 2, 134, 135 και 138 του Υπαλληλικού Κώδικα (Ν. 3528/2007), με το βαρύ κατηγορητήριο ότι επέδειξε αμέλεια κατά την εκτέλεση του υπαλληλικού της καθήκοντος ενημερώσεως ιατρών συγκλινουσών ειδικοτήτων και επιβαλλόμενης συνεργασίας , εφόσον χορήγησε φάρμακα χωρίς εντολή ή ενημέρωση της υπεύθυνης ιατρού αναισθησιολόγου και συγκεκριμένα ότι κατά τη διαδικασία αφύπνισης της ανήλικης Μελίνας - Καλλιόπης Παρασκάκη μετά από ωτορινολαρυγγική επέμβαση στο ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ Νοσοκομείο Ηρακλείου ΤΗΝ 28/12/2015, κατά την αντιμετώπιση του δευτέρου επεισοδίου βρογχόσπασμου που παρουσίασε περί ώρα 9:45 έως 10: 00π.μ. χορήγησε επιπλέον φάρμακα στην ανήλικη και δη ποσότητα 200γ αδρεναλίνης και 1 mg ατροπίνης, χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση και εντολή της υπεύθυνης αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη .
Σύμφωνα με τη ΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ το εν λόγω πειθαρχικό παράπτωμα διώκεται και τιμωρείται κατ 'άρθρο Το 107 παρ. 1 περ. κη Ν. 3528/2007.
Οι αθεόφοβοι Υπουργοί Υγείας και οι διορισμένοι Διοικούντες τα Δημόσια Νοσοκομεία δεν έχουν καμία αναστολή , κανέναν ηθικό φραγμό. Είναι αδίστακτοι.
Ντροπή!
Το ψευδέστατο κατηγορητήριο που απασχολεί το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 7ης ΥΠΕ σχηματίστηκε με προφανείς λόγους σκοπιμότητας .
Επιδιώκουν να φορτώσουν στη Νοσηλεύτρια του Αναισθησιολογικού την πρόκληση του θανάτου του ανήλικου κοριτσιού , εξαιτίας των φαρμάκων που δήθεν χορήγησε χωρίς ενημέρωση και εντολή της υπεύθυνης Αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη .
Γνωρίζουν και οι πέτρες την εν λόγω Αναισθησιολόγο. Γνωρίζουν την συμπεριφορά της, την υπηρεσιακή της απόδοση. Επίσης γνωρίζουν ότι η Νοσηλεύτρια Αναισθησιολογικού ουδέποτε χορήγησε φάρμακα .
Οι Νοσηλευτές δεν χορηγούν φάρμακα χωρίς εντολές Ιατρών.
Ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Διώκουν πειθαρχικά τη Νοσηλεύτρια για να επηρεάσουν την ποινική και πειθαρχική δίωξη κατά της Αναισθησιολόγου κας Πολάκη Νεκταρίας .
Δεν θα επιτρέψουμε να «τη πληρώσει» η Νοσηλεύτρια, επειδή δεν έχει «μπάρμπα στην Κορώνη». Αποδεικνύεται ότι ήταν άτυχη η Νοσηλεύτρια Αναισθησιολογικού που βρίσκονταν στην ίδια βάρδια με την Αναισθησιολόγο συγγενή του κου Πολάκη .
Αλήθεια γιατί μετά το τραγικό συμβάν η Αναισθησιολόγος συγγενής του Αν . Υπουργού Υγείας κου Πολάκη, απομακρύνθηκε από τα χειρουργεία, με απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου και η Νοσηλεύτρια Βασιλάκη Δήμητρα παραμένει στη θέση της ?
Το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ» Κρήτης και η ΠΟΕΔΗΝ αναδεικνύουν το μείζον αυτό ζήτημα και ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις . Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξουν τη Νοσηλεύτρια, που δεν έχει καμία ανάμειξη στο τραγικό συμβάν.
Απαξίωση (πλέξιμο) και σκοτεινές πειθαρχικές διώξεις. Η μοίρα των Νοσηλευτών με την ψευτοαριστερή κυβέρνηση.
ΝΤΡΟΠΗ !!!
Τι άλλο να πούμε.
Περιμένουμε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.