Print Email

Δελτία Τύπου

10.11.2016

Κίνδυνος για τους Ασθενείς από έλλειψη υλικών στα Νοσοκομεία (Νοσοκομεία ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ - ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ)

ΑΘΗΝΑ 10/11/2016
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 2398

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κίνδυνος για τους Ασθενείς από την έλλειψη υλικών στα Νοσοκομεία
Φέρνουν υγειονομικό υλικό, σεντόνια και κουβέρτες από το σπίτι τους οι Ασθενείς
Σερβίρετε νερόβραστο φαγητό (π.χ. Μεταξά)

4,8% οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας

Γ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
• Έλλειψη αντιδραστηρίων. Σταμάτησαν να γίνονται πολλές εργαστηριακές εξετάσεις. Στα τυφλά η διάγνωση των Ιατρών
• Κουτσή η λειτουργία του Ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος. Εξυπηρετούνται 5 καρκινοπαθείς την ημέρα αντί για 17. Πεθαίνουν στις λίστες αναμονή για ακτινοθεραπεία
• Χάλασαν τα φορεία. Δανείζονται από το Έλενας Βενιζέλου
• Τελείωσαν οι σύριγγες 5cc και 10cc
• Ασυντήρητο κτίριο, διαλυμένες υποδομές και εξοπλισμός
• Απλήρωτοι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι 4 μήνες
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
• Προ των πυλών η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος και αερίου λόγω χρέους 500.000 ευρώ
• Αναισθησιολογικό μηχάνημα χαλασμένο τρεις μήνες. Αναβάλλονται χειρουργεία
• Έλλειψη υγειονομικού υλικού. Δανείζονται από άλλα Νοσοκομεία
• Εργολαβικοί εργαζόμενοι πέντε μήνες απλήρωτοι
• Δανείζονται φάρμακα από τα διπλανά Νοσοκομεία
• Ασυντήρητος ο κτιριακός και ο Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός

Οι αναδομημένοι Υπουργοί Υγείας συνεχίζουν την ίδια τακτική. Στα ψέματα ανατάσσουν τη Δημόσια Υγεία.
Εφέτος τα Νοσοκομεία λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση 1.156 δις ευρώ από 1,5 δις ευρώ που έλαβαν πέρυσι. Οφείλουν σε ληξιπρόθεσμα 1,3δις ευρώ (στοιχείο Γ.Λ.Κ.)
Οι Δημόσιες Δαπάνες Υγεία στο τέλος του χρόνου θα κλείσουν στο 4,8% του ΑΕΠ!!! Αδιανόητο μικρό ποσοστό που δείχνει την πλήρη αποσύνθεση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
Το 2ο Μνημόνιο προέβλεπε ύψος Δαπανών Δημόσιας Υγείας 6% του ΑΕΠ.
Τα Νοσοκομεία από κρατική χρηματοδότηση, ΕΟΠΥΥ και την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών θα λάβουν όλο το τρέχον έτος 2δις ευρώ (1,3% του ΑΕΠ). Στις άλλες χώρες της Ευρώπης λαμβάνουν 3% του ΑΕΠ τους.
Δεν μπορούν να σταθούν όρθια τα Νοσοκομεία με τέτοια χρηματοδότηση.
Οι Υπουργοί Υγείας έχουν την καλύτερη μνημονιακή απόδοση. Μειώνουν τις Δημόσιες Δαπάνες Υγείας και συνεχίζουν να αλυχτάνε. Γιατί λοιπόν να μην τους χαρίσει τη καρέκλα των Υπουργών Υγείας ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο; Είναι Υπουργοί φρόνιμοι, που δεν διεκδικούν από τη κυβέρνηση κονδύλια και προσωπικό. Αντιθέτως βρίζουν όσους διεκδικούν!!!
Τα ταμεία των Νοσοκομείων είναι μείον.
Αδυνατούν να συντηρήσουν τις υποδομές και τον εξοπλισμό.
Μετά τα Δελτία Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ, που περιγράφουν τη διάλυση των Νοσοκομείων και τους κινδύνους για τη ζωή των Ασθενών, πολλοί Ιδιώτες, μεγάλα ιδρύματα της χώρας και οργανισμοί προσφέρονται να κάνουν δωρεές νέων ιατρικών μηχανημάτων ή να επισκευάσουν τα ασυντήρητα χαλασμένα μηχανήματα, να συντηρήσουν θαλάμους ή πτέρυγες των Νοσοκομείων. Εκεί φτάσαμε!!! Τα Νοσοκομεία στηρίζονται στην ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ!!! Παρά ταύτα οι υποψήφιοι Δωρητές συναντούν απίστευτη γραφειοκρατία και αδιαφορία από την κυβέρνηση και τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων στην αποδοχή των Δωρεών.
Δεν είναι ικανοί οι Υπουργοί Υγείας να επισκευάσουν τους χώρους υποδοχής με λίγα ευρώ, να προσλάβουν ολιγάριθμο προσωπικό, προκειμένου το ίδρυμα Νιάρχου να παραδώσει τα επτά ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα, καθώς ο έτοιμος χώρος υποδοχής και το απαραίτητο προσωπικό για τη λειτουργία τους είναι απαράβατος όρος στη Δωρεά.
Αποθαρρύνονται Δωρητές εκδηλώνοντας την αγανάκτηση τους με κάθε τρόπο, από την αδιαφορία που επιδεικνύει η κυβέρνηση.
Τα Νοσοκομεία πια δεν είναι σε θέση να προσφέρουν ασφαλή Νοσηλεία. Αδυνατούν να προμηθευτούν φάρμακα, υγειονομικό και χειρουργικό υλικό.
Νοσηλευόμενοι Ασθενείς αγοράζουν τα φάρμακά τους, τις σύριγγες, το βαμβάκι, το οινόπνευμα από ιδιωτικά φαρμακεία, φέρνουν σεντόνια και κουβέρτες από το σπίτι τους να σκεπαστούν, το προσωπικό αγοράζει γάντια από φαρμακεία για την προστασία του.
Αξονικοί τομογράφοι χαλάνε και μένουν χαλασμένοι επ’ αορίστου.
Λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων πολλές εργαστηριακές εξετάσεις δεν γίνονται με αποφάσεις των Διοικητών των Νοσοκομείων. Οι Ιατροί αναγκάζονται σε πολλές περιπτώσεις να κάνουν διάγνωση στα τυφλά, με μεγάλο κίνδυνο της ζωής των Ασθενών.
Τα Νοσοκομεία αδυνατούν να εξασφαλίσουν ποιοτικό φαγητό στους Ασθενείς. Αναγκάζονται λόγω έλλειψης προϊόντων διατροφής και ειδών παρασκευής του φαγητού να σερβίρουν στους Ασθενείς νερόβραστα φαγητά, παρά τις διαφωνίες των Ιατρών, των Νοσηλευτών και των Διαιτολόγων.
Ψάχνουν χειρουργικά υλικά, τα δωρίζουν οι ίδιοι οι Ασθενείς, μεταφέρονται σε άλλα Νοσοκομεία επείγοντα περιστατικά προκειμένου να χειρουργηθούν.
Αναφέρουμε ως παράδειγμα τα δύο μεγάλα Νοσοκομεία της Αττικής το ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (Ειδικό Νοσοκομείο γυναικολογικό – μαιευτικό) και το Γ.Ν.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, που τίθενται σε άμεσο κίνδυνο η ζωή των ασθενών, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης.
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
• Λόγω έλλειψης χρημάτων υπάρχει αδυναμία προμήθειας αντιδραστηρίων και με απόφαση τον Διοικητή δεν εκτελούνται οι κάτωθι εξετάσεις:
 Ε2 (οιστραδιόλη) που είναι γυναικολογική ορμόνη
 SOH VIT D3 (βιταμίνη D3), PTH (παραθορμόνη) που είναι για ΤΟ μεταβολισμό ασβεστίου, την οστεοπόρωση, την νεφρική ανεπάρκεια
 F T4 (ελεύθερη θυροξίνη) θυρεοειδική ορμόνη, HBA1C (γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη) που είναι σύγχρονη μέθοδος προσδιορισμού σακχάρου στον οργανισμό
 CO (κορτιζόλη) η οποία σε αυξημένα επίπεδα προκαλεί απώλεια μυϊκής μάζας εναπόθεση λίπους, οστεοπόρωση, βλάβες στα επινεφρίδια
 Οι Ιατροί κάνουν διάγνωση στα τυφλά. Κινδυνεύουν οι Νοσηλευόμενοι Ασθενείς.
• Το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα κοβαλτίου του Νοσοκομείου για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν εκτός λειτουργίας. Για την επισκευή του απαιτείται αλλαγή της πηγής κοβαλτίου. Που να βρεθούν 200.000 ευρώ για την αλλαγή;
Έτσι αποφάσισαν να αγοράσουν δύο αντλίες για προσωρινή επισκευή, οι οποίες αντλίες κοστίζουν 40.000 ευρώ. Δεν βρήκαν όμως ούτε τα 40.000 ευρώ. Μετά τη δημόσια κατακραυγή από τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ ξέρετε τι έκαναν; Για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια διέθεσαν 7.000 ευρώ για μερική ψιλοεπισκευή προκειμένου να υπολειτουργεί. Για να λένε ότι το επισκεύασαν!!!
Εξαιτίας της περιορισμένης απόδοσης κάνουν ακτινοθεραπεία 5-7 καρκινοπαθείς την ημέρα, από 17 καρκινοπαθείς την ημέρα που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει σε πλήρη απόδοση το μηχάνημα.
Οι 10 καρκινοπαθείς που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, περιμένουν έξι μήνες στις λίστες αναμονής, με προσδόκιμο ζωής χαμηλότερο των έξι μηνών.
Τελικά κε Ξανθε και κε Πολάκη πεθαίνουν ή όχι οι καρκινοπαθείς περιμένοντας τη σειρά τους, στη λίστα αναμονής να κάνουν ακτινοθεραπείες;
Το Νοσοκομείο Αλεξάνδρας είναι το ένα εκ των επτά Νοσοκομείων της χώρας, που επιλέχθηκε να τοποθετηθεί σύγχρονο ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα (γραμμικός επιταχυντής) από τη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου. Δεν γίνεται όμως η αποδοχή της δωρεάς, αφού δεν έχει χρήματα το Νοσοκομείο να επισκευάσει τον ειδικό χώρο και να διαθέσει το απαραίτητο προσωπικό (απαράβατος όρος της Δωρεάς).
• 4 μήνες είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, στη καθαριότητα, τη φύλαξη και τη σίτιση μέσω του εργολάβου. Το μηνιάτικό τους είναι 200 – 300 ευρώ το μήνα (τους πίνουν το αίμα οι εργολάβοι). Οι Εργολάβοι δεν τους πληρώνουν επειδή το Νοσοκομείο τους οφείλει χρήματα 4 μηνών.
• Ο Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός είναι ασυντήρητος και συχνά εμφανίζει βλάβες. Η κτιριακή υποδομή είναι σε κακό χάλι. Το Νοσοκομείο ελαιοχρωματίστηκε τελευταία φορά το έτος 1999. Πάμε για 20ετία.
• Τα φορεία είναι OFF. Δεν υπάρχουν χρήματα για αγορά και δανείζεται από το Νοσοκομείο Έλενας Βενιζέλου. Τρία φορεία δανείστηκε μόλις χθες (9/11/2016).
• Δεν υπάρχουν σήμερα και πολλές άλλες ημέρες σύριγγες 5cc και 10cc. Με 60cc σύριγγες κάνουν τη δουλειά τους οι Ιατροί και οι Νοσηλευτές!!! Αν είναι δυνατόν!!!
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
• Το Νοσοκομείο οφείλει 500 χιλιάδες ευρώ σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο. Φοβούνται ότι από στιγμή σε στιγμή θα διακοπεί το ρεύμα και το αέριο, γι’ αυτό και κάνουν αιματηρή οικονομία.
• Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι (καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη) είναι πέντε μήνες απλήρωτοι αν και παίρνουν 200 – 300 ευρώ μηνιάτικο. Οι εργολάβοι δεν τους πληρώνουν, επικαλούμενοι ότι τους οφείλονται πέντε μήνες τα χρήματά τους.
• Διαθέτει 5 αναισθησιολογικά μηχανήματα. Το ένα (1) διατίθεται για τα επείγοντα περιστατικά. Από τα υπόλοιπα τέσσερα (4) το ένα (1) είναι χαλασμένο εδώ και τρεις μήνες. Δεν υπάρχουν χρήματα και η Διοίκηση δεν παραγγέλνει τα απαραίτητα ανταλλακτικά για την επισκευή του. Εξαιτίας αυτού ένα χειρουργικό τραπέζι τέθηκε εκτός λειτουργίας.
Καθημερινά αναβάλλονται χειρουργεία.
Κινδυνεύει ή όχι η ζωή των Ασθενών κε Ξανθέ και κε Πολάκη;
• Το Νοσοκομείο δεν είναι σε θέση πια να προμηθευτεί τα απαραίτητα φάρμακα και αναγκάζεται να δανείζεται από κοντινά Νοσοκομεία (Αλεξάνδρας, Άγιος Σάββας).
• Η κτιριακή υποδομή του Νοσοκομείου είναι ασυντήρητη και έχει να ελαιοχρωματιστεί άνω των 10 ετών.
• Δεν συντηρείται ο Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και συχνά παθαίνει βλάβες
Τα Νοσοκομεία ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ και ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ είναι διασυνδεόμενα Νοσοκομεία με ενιαία Διοίκηση, ξεχωριστούς οργανισμούς και ξεχωριστούς προϋπολογισμούς. Λόγω της έλλειψης υλικών διαχειρίζονται μεταξύ τους την καθημερινή μιζέρια. Το ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ δανείζεται καθημερινά από το ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ (εάν έχει) υγειονομικό υλικό (γάζες αποστείρωσης, χαρτί αποστείρωσης, σύριγγες κ.α.) και αντίστοιχα. Πλήρη αποσύνθεση. Διαχείριση για την επόμενη ώρα, ούτε καν μιας ημέρας.
Σε λίγο θα ανταλλάσσουν Ασθενείς ανάλογα με το ποιο από τα δύο διαθέτει φάρμακα και υλικά!!!
Έτσι είναι διαμορφωμένη η κατάσταση σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.
Και όμως οι Υπουργοί Υγείας και ο Πρωθυπουργός δηλώνουν υπερήφανοι για το έργο τους!!! Ανατάσσουν το Σύστημα λένε!!! Τραγική ειρωνεία!!!
Οι Υπουργοί Υγείας κάνουν τη δουλειά του κου Τσίπρα, μια χαρά!!!
Εφαρμόζουν κατά γράμμα τα Μνημόνια και το παίζουν ψευτόμαγκες.
Που θα βρει ο κος Τσίπρας, άλλον Ξανθό ιθύνων νου της διάλυσης της Δημόσιας Υγείας με σκαπανέα τον κο Πολάκη, που θα βρει άλλον Πολάκη να κάνει το μαύρο, άσπρο;
Οι κομπογιαννίτες σκότωσαν την Ελπίδα, σκοτώνουν τώρα και την Δημόσια Περίθαλψη!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ         ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.