Print Email

Δελτία Τύπου

18.11.2015

Δελτίο Τύπου για την προστασία των δικαιωμάτων των προσφύγων

ΑΘΗΝΑ18/11/2015
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 989

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τραγικό γεγονός που συνέβη στη Γαλλία με το μακελειό δεκάδων αμέριμνων πολιτών, από αιμοσταγείς δολοφόνους καθιστά επιτακτική την ανάγκη συνεργασίας σε ευρωπαϊκό, παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο, στη βάση των ψηφισμάτων και των αποφάσεων των Διεθνών Οργανισμών, ώστε να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά τα φαινόμενα βίας και φανατισμού, με σεβασμό των ιδιαιτεροτήτων, του αυτοπροσδιορισμού, των ανθρωπίνων και Δημοκρατικών Δικαιωμάτων.
Η χώρα μας μετά το τυφλό χτύπημα στη Γαλλία κινδυνεύει από χώρα υποδοχής και ασφαλούς προώθησης των προσφύγων, να καταστεί χώρα εγκατάστασης χιλιάδων προσφύγων, επειδή πολλές χώρες της Ευρώπης ξεκίνησαν να κλείνουν τα σύνορά τους.
Θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες αποφυγής μιας τέτοιας εξέλιξης. Το τελευταίο χρονικό διάστημα στα νησιά μας εκτυλίσσεται μία διαρκής τραγωδία με θύματα δεκάδες πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου. Μάλιστα πολλά εκ των θυμάτων είναι παιδιά.
Υπάρχει πλήρης κυβερνητική αδιαφορία αντιμετώπισης των προβλημάτων των Νοσοκομείων των νησιών, παρότι η ζήτηση υπερδιπλασιάστηκε με την υγειονομική κάλυψη χιλιάδων προσφύγων. Παρά τις διαμαρτυρίες των φορέων των νησιών, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο ενίσχυσης των Υγειονομικών Μονάδων των νησιών, για να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση.
Η αλληλεγγύη των εργαζομένων, που είναι δεδομένη δεν επαρκεί, μολονότι προσφέρουν αγόγγυστα τις υπηρεσίες τους, σεβόμενοι το δράμα που βιώνουν οι πρόσφυγες.
Τα Νοσοκομείων των νησιών λειτουργούν σε συνθήκες BLACK AOUT, εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους από την κυβέρνηση.
Όχι μόνο δεν λαμβάνουν επιπλέον κρατική χρηματοδότηση, καθυστερεί και η προβλεπόμενη στο φετινό κρατικό προϋπολογισμό. Και παρά τις ειδικές συνθήκες δεν προσλήφθηκε ούτε ένας υπάλληλος. Αντίθετα υποχώρησαν δεκάδες υγειονομικοί προς συνταξιοδότηση.

Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει όλες τις πολιτικές πρωτοβουλίες:

  • Να σταματήσει η τραγωδία στο Αιγαίο
  • Να εισέρχονται και να προωθούνται προς όλες τις χώρες της Ευρώπης με απόλυτη ασφάλεια χωρίς εμπόδια οι πρόσφυγες
  • Ενδελεχής έλεγχος ταυτοποίησης
  •  Άμεση πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού στις Υγειονομικές Μονάδες
  • Επαρκής χρηματοδότηση


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.