Print Email

Δελτία Τύπου

02.10.2014

Απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ 2/10/2014

ΑΘΗΝΑ 2/10/2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3625

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 24ωρη Απεργιακή Πανυγειονομική Κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ σήμερα Πέμπτη 2/10/2014.
Στην Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας συμμετείχαν 2.000 εργαζόμενοι από τις Δημόσιες Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας.
Διαδηλώσαμε άλλη μία φορά για τη συστηματική υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας εξαιτίας της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των Μονάδων.
Τα Νοσοκομεία αδυνατούν να προμηθευτούν φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό. Το προσωπικό είναι κάτω των ορίων ασφάλισης.
Η 1 στις 3 Οργανικές θέσεις είναι κενή (33.000) και μάλιστα σε Οργανισμούς που συστήθηκαν σύμφωνα με τις Μνημονιακές δεσμεύσεις (περικοπή χιλιάδων κλινών και οργανικών θέσεων.
Οι πολίτες βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για την αγορά των υπηρεσιών.
Το σύστημα μετατρέπεται χρόνο με το χρόνο σε ανταγωνιστικό, ανταποδοτικό. Γι' αυτό καταργούνται Νοσοκομεία, Υπηρεσίες και υφιστάμενες δραστηριότητες.
Στο μάτι τώρα της Κυβέρνησης προς κατάργηση είναι οι Πρωτοβάθμιες Υπηρεσίες, τα Διασυνδεόμενα Νοσοκομεία, τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, νέες κλινικές και κλίνες των Νοσοκομείων. Γι' αυτό η κυβέρνηση θεσμοθέτηση την Ε.Σ.Α.Ν. το «μαγαζί» της υγείας που μετατρέπει το κοινωνικό αγαθό της υγείας σε εμπορεύσιμο και καταναλωτικό προϊόν προς πώληση.
Η πολυμετοχική εταιρεία θα περάσει σταδιακά στο χρηματιστήριο και στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα της υγείας.
Θα αποτιμά την αξία των προσφερόμενων υπηρεσιών συμπεριλαμβανομένου και του μισθολογικού κόστους και θα τις πουλάει ως καταναλωτικό, εμπορεύσιμο προϊόν.
Πολλά Δημόσια Νοσοκομεία θα κλείσουν. Καταργείται η θεμελιώδης αρχή σύστασης του ΕΣΥ που είναι η Καθολική Δωρεάν πρόσβαση.
Σε ποσοστό 97% αρνούμαστε τη συμμετοχή στο Νέο Σύστημα Αξιολόγησης.
Η κυβέρνηση επιδιώκει να καταργήσει τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά και να δημιουργήσει δεξαμενή νέων διαθεσιμοτήτων, απολύσεων και μειώσεις μισθών.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.
Αγωνιζόμαστε όχι μόνο να σταματήσουμε τον κατήφορο, αλλά να αντιστρέψουμε τη κατάσταση που περιήλθαν οι Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας.
Διεκδικούμε επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση ώστε το Εθνικό Σύστημα Υγείας να είναι σε θέση να προσφέρει δωρεάν, καθολική ποιοτική πρόσβαση.
Μετά τη συγκέντρωση και τους χαιρετισμούς ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή.
Συνεχίζουμε τους Αγώνες με ΕΝΟΤΗΤΑ – ΔΥΝΑΜΗ & ΠΑΘΟΣ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.