Εκτύπωση σελίδας

Δελτία Τύπου

30.09.2014

Αντί για προώθηση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης οπισθοδρομούμε θρηνώντας θύματα εργαζομένων και ψυχικά πασχόντων ασθενών

ΑΘΗΝΑ 30/09/2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3604

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση καρκινοβατεί.
Μόνο στις δηλώσεις των Υπουργών και των διαδρομιστών του Υπουργείου Υγείας υπάρχει πρόοδος στη Μεταρρύθμιση.
Το Υπουργείο Υγείας βαπτίζει την αποστολή Τεχνικών κλιμακίων στα Γενικά Νοσοκομεία για την εξεύρεση χώρων ίδρυσης Ψυχιατρικών Κλινικών ως ολοκλήρωση της Μεταρρύθμισης. Ψάχνουν «άλλοθι» για να κλείσουν τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία και να οδηγήσουν τους ψυχικά πάσχοντες Ασθενείς στον Ιδιωτικό Τομέα (όσοι έχουν χρήματα) ή στα παγκάκια και τις στάσεις του ΜΕΤΡΟ.
Το τραγικό γεγονός που συνέβη στο Ξενώνα Εφήβων της Παλλήνης που οργανικά ανήκει στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ Νοσοκομείο, με το θάνατο του Νοσηλευτή επιβεβαιώνει το τέλμα που έχει περιέλθει η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση.
Οι εισαγγελικές παραγγελίες εγκλεισμού εφήβων για παραβατική συμπεριφορά εκτελούνται σε Ψυχιατρικές Κλινικές οξέων περιστατικών και όχι σε Ξενώνες.
Τα Τεχνικά κλιμάκια του Υπουργείου Υγείας ανακάλυψαν χώρους στα Νοσοκομεία για κατασκευή κλινικών Νοσηλείας οξέων Ψυχικά πασχόντων ανηλίκων και εφήβων;
Ποιος είναι ο αριθμός των Ψυχιατρικών Κλινικών Ανηλίκων και Εφήβων που απαιτείται και πόσες λειτουργούν σήμερα στη χώρας μας;
Που είναι τα τομεοποιημένα δίκτυα υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας για Εφήβους και Ανηλίκους; Μόνο στα χαρτιά.
Καταγγέλλουμε για άλλη μία φορά την ολιγωρία της κυβέρνησης που προωθεί την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση μόνο στα λόγια και όχι στα έργα αν και η ολιγωρία της στοιχίζει ζωές εργαζομένων και ψυχικά πασχόντων Ασθενών.
Δεν θα ανεχθούμε άλλο να παίζεται η ζωή των επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας κόρωνα – γράμματα εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων προσωπικού και τη μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ