Print Email

Δελτία Τύπου

29.07.2014

Καταδίκη και αποτροπιασμός των επιθέσεων των Ισραηλινών κατά των Παλαιστινίων

ΑΘΗΝΑ 29/07/2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3405

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το νέο αιματοκύλισμα στην Γάζα από Ισραηλινά Πυρά προκαλεί τον παγκόσμιο αποτροπιασμό και απόγνωση. Οι Παλαιστίνιοι εξοντώνονται από τις σιδηρόφρακτες Ισραηλινές δυνάμεις επειδή αγωνίζονται να αποκτήσουν πατρίδα.
Οι νεκροί ξεπερνούν τους χίλιους και ανάμεσά τους πολλά παιδιά αφού βομβαρδίζονται σχολεία και πάρκα. Από τα Ισραηλινά Πυρά χτυπήθηκε και το Κεντρικό Νοσοκομείο της πόλης. Τα θύματα ημέρα με την ημέρα πολλαπλασιάζονται. Η Ελληνική Κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν παίρνουν θέση για το μακελειό.
Δεν ζήτησαν καν να σταματήσει η σφαγή. Να σταματήσει η προσβολή της ανθρώπινης υπόστασης στα πρόσωπα γυναικών και παιδιών που εξοντώνονται αναίτια στην Γάζα.
Η σιωπή είναι ένοχη. Προέρχεται από συμφέρον. Από τις διακρατικές σχέσεις με το Ισραήλ που έχουν αναπτύξει εκτός της Ελληνικής Κυβέρνησης και οι Κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι μπίζνες κλείνουν τα στόματα.
Η χώρα απομακρύνεται από τις παραδοσιακές σταθερές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο αν και στη Γάζα ισοπεδώνεται κάθε τι που έχει σχέση με την δημοκρατία, την ελευθερία και την ανθρώπινη ζωή.
Καταδικάζουμε τις Ισραηλινές επιθέσεις σε βάρος της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Ανθρώπινης Υπόστασης, στο δικαίωμα να αποκτήσουν πατρίδα οι Παλαιστίνιοι.
Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Εργαζομένων των Νοσοκομείων, Κ.Υ., ΕΚΑΒ, Προνοιακών Μονάδων, να συγκεντρώσουμε χρήματα έως τέλος Αυγούστου τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες αποκατάστασης των ζημιών του Νοσοκομείου της Γάζας.
Καλούμε τα Σωματεία μας να συγκεντρώνουν υγειονομικό υλικό και να το παραδίδουν στα Κοινωνικά Ιατρεία που ανέλαβαν τέτοιες πρωτοβουλίες για να μεταφερθεί και να διατεθεί στα Νοσοκομεία της Γάζας.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.