Print Email

Δελτία Τύπου

19.06.2014

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί την ακύρωση της παραχώρησης της περιουσίας των Περιφερειακών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων στο ΤΑΙΠΕΔ

ΑΘΗΝΑ 19/6/2014
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 3200

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβερνητική αναλγησία στο μεγαλείο της.
Η κυβέρνηση έβγαλε στο σφυρί, για την απομείωση του χρέους, όχι μόνο τη κρατική περιουσία που υποτίθεται είναι αναξιοποίητη, αλλά την κτηματική και κτιριακή περιουσία των τριών Ψυχιατρικών Περιφερειακών Νοσοκομείων (Κατερίνη, Χανιά, Κέρκυρα).
Τα Ψυχιατρικά Περιφερειακά Νοσοκομεία καταργήθηκαν ως αυτόνομα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και οι υπηρεσίες που ανέπτυξαν μεταφέρθηκαν στους Ψυχιατρικούς Τομείς των Γενικών Νοσοκομείων των πόλεων που έχουν έδρα.
Σε κτίρια και γεωργικές εκτάσεις ιδιοκτησίας των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων αναπτύχθηκαν επαγγελματικές δραστηριότητες στα πλαίσια της αποασυλοποίησης – επανένταξης των ψυχικά πασχόντων ασθενών. Η απασχόληση των Ασθενών εκτός του βιοποριστικού λόγου έχει σημαντικό θεραπευτικό αποτέλεσμα.
Είναι αδιανόητη και ανάλγητη η παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ της περιουσίας των ανωτέρω Ψυχιατρικών Νοσοκομείων. Περιουσία που έχει αξιοποιηθεί για τις ανάγκες της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης.
Για την παραχώρηση δεν ελήφθησαν υπόψιν και οι Συνταγματικοί περιορισμοί (κληροδήματα, δασικές εκτάσεις κλπ).
Η κυβέρνηση των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ στα πλαίσια των ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ δεν διαθέτει τη στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία.
Το ζήτημα τέθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ στον Επίτροπο Κοινωνικών Υποθέσεων κ.Laszlo Andor στην συνάντηση της Τρίτης 17 Ιουνίου.
Επίσης η ΠΟΕΔΗΝ στην Επιτροπή ακροάσεων της Βουλής στο Νομοσχέδιο που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τα Περιφερειακά Ψυχιατρικά Νοσοκομεία την Τρίτη 17 Ιουνίου ζήτησε την ΑΚΥΡΩΣΗ της ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.