Print Email

Αποφάσεις

24.02.2023

Απόφαση Γενικού Συμβουλίου 23/02/2023

ΑΘΗΝΑ 24/02/2023
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 889

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

 

Την Τετάρτη 22/02/2023 η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησε μία εκ των μεγαλυτέρων σε πλήθος και παλμό Απεργιακών κινητοποιήσεων. Η πολυπληθέστατη πορεία έκανε στάσεις στο Μέγαρο Μαξίμου, στη Βουλή, το Υπουργείο Οικονομικών (ΓΛΚ) και κατέληξε στο Υπουργείο Υγείας.
Καταδικάζουμε τη στάση των Υπουργείων Υγείας που δεν ανταποκρίθηκαν στο ραντεβού που ζητήσαμε. Όμως τα αιτήματα έγιναν γνωστά με τις ανακοινώσεις μας και τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν.
Στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου επιβεβαιώσαμε τις θέσεις μας όπως περιγράφονται στο αναλυτικό Δελτίο Τύπου υπ’ αρίθμ. 880/20-02-2023 που κοινοποιήσαμε εν όψει της Απεργιακής κινητοποίησης 22/2/2023.
Παρότι σε προεκλογική περίοδο συνεχίζουμε τους αγώνες.
Την Τρίτη 28/02/2023 στηρίζουμε και καλύπτουμε τη Στάση Εργασίας και τη Συγκέντρωση 11πμ στο Υπουργείο Υγείας του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Παίων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να αυτονομήσει και να ιδιωτικοποιήσει την Ογκολογική Μονάδα Παίδων που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες για τον παιδικό καρκίνο και είναι πρότυπη σε όλη της Ευρώπη.
Με Σχέδιο Νόμου που βρίσκεται στη διαβούλευση μετατρέπεται σε αυτόνομο Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Ουσιαστικά ιδιωτικοποιείται ο παιδικός καρκίνος στη χώρα μας.
Οι μισθοί μας είναι παγωμένοι από το 2015. Λαμβάνουμε μισθούς κάτω ή κοντά στο κατώτατο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη συνυπολογίζοντας σε εμάς ότι έχουν περικοπεί αδίκως τα Επιδόματα αδείας και Δώρα εορτών (13ος και 14ος μισθός) με βάση των μνημονιακών πολιτικών που ασκήθηκαν.
Αναμορφώνεται το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας που ήταν ευκαιρία οι «ήρωες» του Υγειονομικού πολέμου να πάρουν κάποιες αυξήσεις που θα ανταποκρίνονται στην αυτοθυσία και την προσπάθεια που καταβάλουμε.
Η ακρίβεια τσακίζει! Και όμως. Οι αυξήσεις στις ειδικότητες που δίνονται είναι κατώτερες των προσδόκιμων που καλλιέργησαν και δεσμεύτηκαν (π.χ. Νοσηλευτικό 50 ευρώ αύξηση μικτά το μήνα).
Πολλές ειδικότητες υποβαθμίστηκαν κατηγορία και από την πρώτη βρέθηκαν στη δεύτερη ή την τρίτη, (Τραυματιοφορείς, Βοηθοί θαλάμου, πληρώματα ασθενοφόρων, των Κ.Υ. και Νοσοκομείων, Μαίες, Παραϊατρικό, καθαρίστριες κλπ). Επίσης ένα μεγάλο μέρος συναδέλφων δεν συμπεριελήφθησαν σε καμιά εκ των πέντε κατηγοριών όπως οι Διοικητικοί υπάλληλοι που είναι εντός κινητικότητας, ήταν εντός της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, περικόπηκαν οι κανονικές άδειες στη διάρκεια της πανδημίας, εργάζονται στα ΤΕΠ, Κλινικές, προσφέρουν υπηρεσίες στις μονάδες.
Αποκλείστηκαν ειδικότητες πρώτης γραμμής από φορείς (π.χ. ΕΚΑ). Αποκλείστηκαν ειδικότητες πρώτης γραμμής που ανήκουν στην Ιατρική Υπηρεσία. Συμπεριλήφθηκαν ειδικότητες και όμορες όχι (π.χ. Λογοθεραπευτές).
Συμπεριλήφθηκαν ειδικότητες στον ΟΚΑΝΑ και ΚΕΘΕΑ και αντίστοιχες αποκλείσθηκαν στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας (Κοινωνικοί λειτουργοί, Ψυχολόγοι κλπ). Ξεχάστηκαν ειδικότητες και δεν περιγράονται στους δικαιούχους (ΔΕ Μάγειροι, ΔΕ οδοντοτεχνίτες κλπ).
Την Δευτέρα 6/3/2023 προκηρύσσουμε Παναττική Στάση Εργασίας 12 – 3μμ και Συγκέντρωση 13μμ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους).
Την ημέρα κατάθεσης του Νομοσχεδίου στη Βουλή για την ιδιωτικοποίηση της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων του Νοσοκομείου «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», προκηρύσσουμε Παναττική Στάση Εργασίας 12.00-15.00 και 13.00 Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στη Βουλή σε συντονισμό με το Σωματείο Εργαζομένων Παίδων Αγίας Σοφίας.
Στηρίζουμε Κινητοποιήσεις Σωματείων.
Θα στηρίξουμε κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουν οι Συνάδελφοι που εργάζονται στα Νοσοκομεία μέσω ΟΑΕΔ.
Η ΠΟΕΔΗΝ προκήρυξε Απεργία – Αποχή από την Αξιολόγηση του έτους 2022. Αντίστοιχη απόφαση θα πάρει η ΑΔΕΔΥ για όλο το Δημόσιο Τομέα.
Ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους για ένα έτος με παγωμένα τα μισθολογικά τους κλιμάκια στον εισαγωγικό βαθμό. Αποκλείονται από μισθολογικά δικαιώματα (επιδόματα, τίτλοι σπουδών) και άλλες παροχές.
Εξουσιοδότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής
Δεν θα πρέπει τα Σωματεία να επιτρέπουν την εκκίνηση ή την ολοκλήρωση διαγωνισμών για την εγκατάσταση εργολάβων στις υπηρεσίες στήριξης και την απόλυση των συναδέλφων ΣΟΧ.
Εργολάβοι που στοιχίζουν πιο ακριβά στο δημόσιο και προσφέρουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.
Θα διεκδικούμε έως και το κλείσιμό της Βουλής στις Κινητοποιήσεις που προγραμματίζουμε την ψήφιση διάταξης νόμου που θα δίνει τη δυνατότητα στα Νοσοκομεία να συνάπτουν νέες ΣΟΧ.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

 

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.