Print Email

Αποφάσεις

03.11.2022

Απόφαση Εκτελεστικής Επιτροπής 01/11/2022

 

ΑΘΗΝΑ 3/11/2022
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 553

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022
Κινητοποιήσεις
• Πανεργατική Απεργία 9 Νοεμβρίου
• Πανυγειονομική Πανελλαδική Κινητοποίηση 14 Δεκεμβρίου στην Πάτρα

Στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ επιβεβαιώθηκε το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει κοινοποιηθεί κατά την τελευταία κινητοποίηση (20/10/2022).
Η ΠΟΕΔΗΝ είναι η μόνη Ομοσπονδία που με τη νέα συνδικαλιστική χρονιά (Σεπτέμβριος 2022) πραγματοποίησε δύο κλαδικές κινητοποιήσεις 9 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη και 20 Οκτωβρίου στην Αττική. Η κινητοποίηση της Αττικής 20/10/2022 ήταν από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της ΠΟΕΔΗΝ δικαιώνοντας τις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις που λάβαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα.
Στηρίξαμε όλες τις κινητοποιήσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων. Εκδικάστηκε για δεύτερη φορά στο Συμβούλιο της Επικρατείας το άδικο μέτρο των αναστολών εργασίας χωρίς κανένα υγειονομικό όφελος. Αναμένουμε με αισιοδοξία την απόφαση. Παρεμβήκαμε στο Υπουργείο Υγείας ζητώντας τροποποίηση του καθηκοντολογίου του ΔΕ Νοσηλευτικού προσωπικού, την σύσταση ενιαίου κλάδου, την εκπαιδευτική αναβάθμιση. Παρεμβήκαμε για την μισθολογική αναβάθμιση των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ (Υπουργείο Εργασίας, ΟΑΕΔ). Αναδείξαμε την θέση μας ότι δεν θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Μαζικά πια οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες της ΠΟΕΔΗΝ.
Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ με την Αν. Υπουργό Υγείας κα Γκάγκα την Τρίτη 1/11/2022. Θέσαμε όλο το πλαίσιο των αιτημάτων για την Δημόσια Υγεία και των εργαζομένων που σας έχουμε γνωστοποιήσει.
Καταθέσαμε τις προτάσεις μας για την τροποποίηση του καθηκοντολογίου του ΔΕ Νοσηλευτικού προσωπικού. Μας ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα τροποποιηθεί το καθηκοντολόγιο του ΔΕ Νοσηλευτικού προσωπικού. Δεσμεύτηκε για άλλη μια φορά για τη σύσταση ενιαίου κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού. Επανέλαβε την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας για ανανέωση των συμβάσεων των συμβασιούχων εργαζόμενων. Παρότι στην προηγούμενη συνάντηση μας είπε ότι η κυβέρνηση έως τέλος του Οκτωβρίου θα λάβει απόφαση για τους συναδέλφους σε αναστολή εργασίας, χθες μας είπε ότι δεν ελήφθη ακόμα απόφαση. Απαντήσεις δεν λάβαμε στα αιτήματά μας. Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις.
Προετοιμάζουμε την Πανεργατική Απεργία 9 Νοεμβρίου και τη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος 11πμ. Προσυγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας 10πμ.
Η ΠΟΕΔΗΝ συνεχίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022
ΠΟΡΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ – ΕΚΑΒ
ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 8.30πμ σε πλατεία της πόλης που θα καθορίσουμε. Θα ακολουθήσει πορεία προς την 6η Υγειονομική Περιφέρεια.
Προκηρύσσουμε για Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022
• Στάση Εργασίας 8.00 – 15.00 για τα Νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδος (μπορεί να διαμορφωθεί από τα Σωματεία ανάλογα για καλύτερη συμμετοχή στην πορεία)
• 24ωρη Απεργία για όλα τα υπόλοιπα Σωματεία Μέλη
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
 ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
 ΣΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

 

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

 

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.