Print Email

Αποφάσεις

31.01.2022

Απόφαση Γενικού Συμβουλίου 27/01/2022

ΑΘΗΝΑ 31/01/2022
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 5596

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Στο Γενικό Συμβούλιο επιβεβαιώσαμε τη θέση μας για την τραγική διαχείριση της πανδημίας εκ μέρους της κυβέρνησης, την αποδιοργάνωση του Ε.Σ.Υ., την αναλγησία της Κυβέρνησης να αναγνωρίσει το έργο των Υγειονομικών και Προνοιακών υπαλλήλων, του ΕΚΑΒ και να προωθήσει την επίλυση δικαίων αιτημάτων όπως αποτυπώνονται στο Δελτίο Τύπου για την Κινητοποίηση την Τρίτης 1/2/2022 με Πανελλαδική Στάση Εργασίας 12-3μμ και Συγκέντρωση 13:00 στο Υπουργείο Υγείας και κατά τόπους στην Περιφέρεια σε συνεργασία Σωματείων και Νομαρχιακών τμημάτων της ΑΔΕΔΥ.
Πριν το Γενικό Συμβούλιο, επισκεφτήκαμε το Γενικό Λογιστήριο για να ενημερωθούμε για την βαθμολογία που περιλαμβάνει το πόρισμα της Επιτροπής του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας σε κάθε επάγγελμα.
Για τις Προνοιακές Μονάδες δεν είναι έτοιμο το αρχείο και δεν έχουμε ενημέρωση. Θα προσδιορισθεί νέα συνάντηση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Με βάση τα πρώτα στοιχεία υπάρχουν ανακατανομές στο ύψος και στους δικαιούχους, με βάση τη θέση της κυβέρνησης περί οικονομικού ισοδύναμου. Μόλις μας κοινοποιηθούν οι πίνακες θα υπάρξει συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και αναλυτική ανακοίνωση με πίνακες για την πρόταση της αρμόδιας Επιτροπής. Η Ομοσπονδία παραμένει σταθερή στη θέση της για αύξηση – διπλασιασμό του Ανθυγιεινού, επέκταση και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων και καμιά βλαπτική μεταβολή σε όσους χορηγείται μέχρι σήμερα.
Την τελική απόφαση θα την λάβει η κυβέρνηση. Θα υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ και άλλες Ομοσπονδίες.
Για να προκηρύξουν τον διαγωνισμό μόνιμου προσωπικού στο οποίο θα συμμετάσχει με αυξημένη μοριοδότηση συμβασιούχο προσωπικό τα Νοσοκομεία που δεν διαθέτουν θέσεις ΠΕ και ΤΕ κενές καταργούν αντίστοιχες θέσεις ΔΕ, ΥΕ Νοσηλευτικού προσωπικού. Σε προηγούμενους διαγωνισμούς συστήνονταν αντίστοιχες θέσεις όταν δεν υπήρχαν κενές στους οργανισμούς.
Αυτό δείχνει την πρόθεση της κυβέρνησης για συγχωνεύσεις, καταργήσεις, συρρίκνωση των Οργανισμών των Νοσοκομείων και είναι ένα από τα κύρια αιτήματα της κινητοποίησης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

 ΤΡΙΤΗ 1/02/2022 Πανελλαδική Στάση Εργασίας 12 – 15μμ
13μμ Συγκέντρωση για την ΑΤΤΙΚΗ στο Υπουργείο Υγείας στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ κατά τόπους με απόφαση των Σωματείων – Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ
 ΤΕΤΑΡΤΗ 16/02/2022 Στάση Εργασίας των Συμβασιούχων ειδικά των ΣΟΧ
12 – 15μμ και Πανελλαδική Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας 12:30 το μεσημέρι.

ΘΑ ΚΑΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ
ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ
ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
Με την συμπλήρωση 2 χρόνων της πανδημίας (26 Φεβρουαρίου 2022 εμφανίσθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ) σε συνεννόηση με την ΟΕΝΓΕ θα ορίσουμε κοντά σε αυτή την ημέρα λόγω αργία ημερομηνία για ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 08:30 πμ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΒΙΛΗΣ. Για την ημερομηνία θα ενημερωθείτε.
ΑΙΤΗΜΑΤΑ:
• Καμία κατάργηση Οργανικών θέσεων των Νοσοκομείων.
• Ενίσχυση των Νοσοκομείων με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
Την στιγμή που εργάζονται συνάδελφοι με ενεργή νόσο κορωνοϊού λόγω των οδηγιών του ΕΟΔΥ, ποιο είναι το υγειονομικό όφελος με τις χιλιάδες αναστολές εργασίας συναδέλφων; Περίπου 2500 Συνάδελφοι νοσούν από κορωνοϊό. Υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού στα Νοσοκομεία. Μειώθηκε το προσωπικό πάνω από 10.000 υπαλλήλους σε σχέση με το περασμένο χειμώνα. (περίπου 4.700 αναστολές, 2.000 συνταξιοδοτήσεις, 2.500 προσωπικό σε καραντίνα).

• Ανάκληση επικίνδυνων οδηγιών ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού. Τακτικά προληπτικό τεστ στο Προσωπικό.
• Ενίσχυση του Δημόσιου Τομέα Υγείας.
• Ένταξη στα ΒΑΕ
• Αύξηση Μισθών
• Μονιμοποίηση Συμβασιούχων
• Εργατικό ατύχημα
• Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία
• Επίταξη ιδιωτικού τομέα άνευ όρων και προϋποθέσεων

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.