Εκτύπωση σελίδας

Αποφάσεις

13.09.2021

Απόφαση Γενικού Συμβουλίου 10-09-2021

ΑΘΗΝΑ 13/09/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4900

ΑΠΟΦΑΣΗ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 10/09/2021
ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΑΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΔΕΔΥ

Εν’ όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη οι Υγειονομικοί και Προνοιακοί υπάλληλοι έδωσαν βροντερό παρόν την Παρασκευή 10/09/2021 στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ και Σάββατο 11/09/2021 στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.
Αναδείξαμε για άλλη μία φορά την ανάλγητη απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε αναστολή καθηκόντων χωρίς ένα ευρώ μισθό πάνω από 7000 υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους επειδή δεν εμβολιάσθηκαν. Μετά από 19 μήνες στην πρώτη γραμμή αυτό ήταν το ευχαριστώ της κυβέρνησης. Οι συνάδελφοι που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας τηρούσαν τα μέτρα προστασίας και προσέχουν στην ιδιωτική τους ζωή γι’ αυτό δεν νόσησαν το τελευταίο εξάμηνο.
Το λειτουργικό αδιέξοδο στην Δημόσια Υγεία η κυβέρνηση μεθοδεύει να το καλύψει με ιδιωτικοποιήσεις, επιστροφή των εργολάβων, συγχωνεύσεις – καταργήσεις Υγειονομικών Μονάδων. Για την ΠΟΕΔΗΝ η ιδιωτικοποίηση, η συρρίκνωση της Δημόσιας Υγείας Πρόνοιας ΕΚΑΒ, είναι αιτία πολέμου.
Από 31/10/2021 έως τέλος Μαΐου του 2022 λήγουν οι συμβάσεις περί των 21.000 εργαζομένων στην Δημόσια Υγεία. Συγκεκριμένα: Στις 31/10/2021 1600 Επικουρικοί, στις 31/12/2021 6000 ΣΟΧ, στις 25/02/2022 3400 ΟΑΕΔ και Μάρτιο έως Μάιο του 2022 οι 10.000 Επικουρικοί που ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι έχουν προσληφθεί λόγω πανδημίας.
Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δεν διασφαλίζεται η εργασία τους με τη συμμετοχή σε προκήρυξη μόνιμου προσωπικού με δεδομένο ότι στον αέρα βρίσκεται η αυξημένη μοριοδότηση με Απόφαση Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας.
Ο Πρωθυπουργός στα εγκαίνια της Έκθεσης Θεσσαλονίκης σιώπησε για τα αιτήματα των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων. Ούτε κουβέντα για την ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Ούτε κουβέντα για το εργατικό ατύχημα, ούτε κουβέντα για το υγειονομικό επίδομα, αυξήσεις μισθών.
Αντιθέτως προανήγγειλαν μαζί με τον Υπουργό Υγείας για άλλη μία φορά την είσοδο των ιδιωτών στο σύστημα με τη μορφή των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.
Ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις. Δεν γνωρίζει ότι οι λίστες αναμονής για διαγνωστικές εξετάσεις στα Νοσοκομεία υπερβαίνουν τον ένα χρόνο ή δεν γίνονται καθόλου λόγω περίθαλψης περιστατικών κορωνοϊού.
Δεν γνωρίζει για τον πεπαλαιωμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, για τις ελλείψεις προσωπικού με αποτέλεσμα να είναι κλειστά σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα.
Εάν οι πολίτες απευθυνθούν στα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα πληρώνουν το σύνολο της εξέτασης και οι ασφαλισμένοι 15% συμμετοχή.

Που είναι οι Δωρεάν εξετάσεις που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός;
Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις:

 Τοπικές μορφές δράσης. Ενεργοποίηση των τοπικών φορέων και κατοίκων για συμμετοχή.

Πανελλαδική Στάση Εργασίας την ΤΡΙΤΗ 21/09/2021 και ώρες 10:00 – 15:00

Συγκεντρώσεις στις 11πμ:
 ΑΤΤΙΚΗ στο Υπουργείο Υγείας
 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στην 3η & 4η ΥΠΕ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ στις ΥΠΕ και κατά τόπους σε Νοσοκομεία

 ΤΕΤΑΡΤΗ 22/09/2021 Συνεδρίαση Εκτελεστικής Επιτροπής για εξειδίκευση του Προγράμματος Δράσης που αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο για:
 Μεγάλη κινητοποίηση στην ΑΤΤΙΚΗ έως 15 Οκτωβρίου (Πορεία στην Πλατεία Μαβίλη – Υπουργείο Υγείας)
 Γενικές Συνελεύσεις και κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα με στόχο:
1) Να σταματήσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης για συρρίκνωση, κλείσιμο Νοσοκομείων, Υγειονομικών και Προνοιακών Μονάδων.
2) Να διεκδικήσουμε τη μονιμοποίηση των Συμβασιούχων που λήγουν οι συμβάσεις τους.
3) Να μην επιτρέψουμε την επαναφορά των εργολάβων και παράλληλα να απαιτήσουμε την μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που υπηρετούν με ατομικές συμβάσεις εργασίας.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
 Ένταξη στα ΒΑΕ
 Άρση των αναστολών
 Μονιμοποίηση εκτάκτων
 Υγειονομικό Επίδομα – Αύξηση μισθών
 Εργατικό ατύχημα
 Ισχυρή Δημόσια Υγεία

 Αποφασίσαμε ομόφωνη την εγγραφή των Σωματείων της 1ης και 2ης ΥΠΕ και στην Εκτελεστική θα συζητήσουμε την εγγραφή του Σωματείου Εργαζομένων Σαντορίνης.
 Επειδή τρέχουν οι προθεσμίες για την Αξιολόγηση του έτους 2020 υπενθυμίζουμε ότι προκηρύξαμε Απεργία Αποχή όπως και η ΑΔΕΔΥ από το καθήκον της Αξιολόγησης. Υπάρχουν στην ιστοσελίδα το σχετικό εξώδικο και ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

 

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ