Print Email

Αποφάσεις

15.09.2020

Απόφαση Γενικού Συμβουλίου 11 Σεπτεμβρίου 2020

 ΑΘΗΝΑ 15/09/2020

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3401

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

 

Αναλύθηκε η κατάσταση που έχει περιέλθει η Δημόσια Υγείας – Πρόνοια και ΕΚΑΒ καθώς και οι εργαζόμενοι την περίοδο της πανδημίας covid-19. Αναλυτικά για τα προβλήματα που υπάρχουν στα Νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και για τις ΜΕΘ – ΜΕΘ covid – ΜΑΦ που λειτουργούν πανελλαδικά και για τις προσλήψεις που έγιναν εντός του 2020 για την αντιμετώπιση της πανδημίας, περιγράφεται στα Δελτία Τύπου που έχουμε εκδώσει.
Η ΠΟΕΔΗΝ για όλα τα θέματα που είχαν προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα τα δημοσιοποίησε και στήριξε τους εργαζομένους. Στηρίξαμε με έγγραφα τους εργαζόμενους με ΣΟΧ στις Υπηρεσίες Καθαριότητας, Εστίασης, Φύλαξης με αποτέλεσμα να δοθεί παράταση έως 31/12/2021. Επιδιώκουμε κανείς να μη χάσει τη δουλειά του, να φύγουν όλοι οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία.
Καταθέσαμε τις προτάσεις μας στην Επιτροπή Κρίσης για την ένταξή μας στα ΒΑΕ, που είναι ένα χρόνιο αίτημα των Υγειονομικών, μία εξέλιξη που όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής είναι σε θετική κατεύθυνση. Η απόφαση ένταξης είναι πολιτική και η Επιτροπή έχει εισηγητικό χαρακτήρα.
Η κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε από το ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Θεσσαλονίκης προς το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στα πλαίσια της επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη του Πρωθυπουργού, λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν, κρίνεται ικανοποιητική.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για μια Δημόσια Υγεία που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής. Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει αύξηση των ΜΕΘ, ώστε να πλησιάσει τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επαρκής χρηματοδότηση, διενέργεια τεστ σε όλους τους εργαζόμενους ανά τακτά χρονικά διαστήματα, επαρκή μέτρα προστασίας των εργαζομένων, Μοριακοί αναλυτές σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.
Το Γ.Σ. αποφάσισε:
- 24ωρη Πανελλαδική Απεργία και Συγκέντρωση στην Αθήνα στις 15/10/2020
- 3ωρη Παναττική Στάση Εργασίας την Τετάρτη 7/10/2020 και ώρες 8:30πμ – 11:30πμ και Συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών 9:30πμ, όπου αναμένεται η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή
- Να δοθεί παράταση διεξαγωγής του Συνεδρίου της ΠΟΕΔΗΝ για το τέλος Μαΐου 2021 λόγω των έκτακτων μέτρων για τον covid-2019 που θα είναι ταυτόχρονα και καταστατικό Συνέδριο, που θα αποφασίσει την εγγραφή των εκτάκτων με θετική εισήγηση του Γενικού Συμβουλίου.

Διεκδικούμε:
 Δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια
 Επαρκή χρηματοδότηση
 Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
 Ένταξη στα ΒΑΕ
 Μονιμοποίηση των εκτάκτων
 Αύξηση στους μισθούς

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Αρχεία

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.