Εκτύπωση σελίδας

Αποφάσεις

11.09.2019

Απόφαση Γενικού Συμβουλίου 5-9-2019

ΑΘΗΝΑ 10/9/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.:1977

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019
Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις

 

Αναλύθηκε η κατάσταση που περιήλθαν οι εργαζόμενοι καθώς επίσης και οι Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας. Αναλυτικά περιγράφονται στο υπόμνημα που στείλαμε στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Υγείας.
Με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας δεν ανατάσσετε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, καθότι οι 2000 προσλήψεις που ανακοινώθηκαν οι οποίες θα καθυστερήσουν λόγω των πολυδαίδαλών διαδικασιών του ΑΣΕΠ, δεν καλύπτουν τις ανάγκες (χάσαμε 25.000 υπαλλήλους στα χρόνια των Μνημονίων) και 1.500 αποχωρούν κατ’ έτος.
Οι συμβάσεις των 12.000 έκτακτων υπαλλήλων λήγουν το πρώτο εξάμηνο του έτους 2020 και δεν υπήρξε δέσμευση παράτασης των Συμβάσεων. Δεν υπάρχει εξαγγελία για αύξηση της χρηματοδότησης της Δημόσια Υγείας Πρόνοιας, των μισθών και την ένταξή μας στα ΒΑΕ.
Συνεχίζουμε τις Κινητοποιήσεις .
23 Οκτώβρη μεγάλη πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας στην Αττική. Θα εκκινήσει από την Πλατεία Μαβίλης. Θα διέλθει από Υγειονομικές Μονάδες. Θα ζητήσουμε συνάντηση από τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Η πορεία θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας.
Προκηρύσσουμε Στάση Εργασίας 7-3 μμ. για τα Σωματεία μέλη της Αττικής και των όμορων Νομών.

Καλούμε σε συμμετοχή τους εργαζόμενος και τα Συνδικαλιστικά στελέχη από όλη τη χώρα.
 Απεργιακή Κινητοποίηση εάν η Κυβέρνηση επιχειρήσει να προωθήσει αλλαγές στο Συνδικαλιστικό Νόμο συνέχεια του απεργοκτόνου νόμου Σύριζα. Δεν δεχόμαστε καμία αλλαγή στο ν.1264/82.
 Κινητοποίηση σε ημερομηνία που θα αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή για τους έκτακτους υπαλλήλους με αίτημα την μονιμοποίησή τους.
 Κάλυψη- στήριξη τοπικών Κινητοποιήσεων.
 Συνεδρίαση Γενικού Συμβουλίου 24 Οκτωβρίου 2019.

Διεκδικούμε
• Δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια
• Επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση
• Αύξηση στους μισθούς
• Ένταξη στα ΒΑΕ
• Μονιμοποίηση εκτάκτων
• Εκδίωξη Εργολάβων

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ