Εκτύπωση σελίδας

Αποφάσεις

23.05.2019

Απόφαση Γενικού Συμβουλίου 17/5/2019

 

ΑΘΗΝΑ 22/5/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1647

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
17 ΜΑΪΟΥ 2019

Οι μεταμνημονιακές δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από την κυβέρνηση στραγγαλίζουν μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά αγαθά.
Η κυβέρνηση στα προεκλογικά πακέτα παροχών δεν βρήκε ούτε ένα ευρώ να χορηγήσει στους Υγειονομικούς και Προνοιακούς υπαλλήλους, όπως την χορήγηση του 13ου και 14ου μισθού, τη διαφορά του Επιδόματος ευθύνης στους Προϊσταμένους της Νοσηλευτικής και Ιατρικής Υπηρεσίας, την αύξηση των μισθών, των πρόσθετων αμοιβών κ.α.
Αρνούνται την αυτονόητη ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα παρ’ ότι διαθέτουμε κοινό φορέα ασφάλειας (ΕΦΚΑ) και συνάδελφοι ίδιων επαγγελμάτων ασφαλισμένοι στο πρώην ΙΚΑ είναι ενταγμένοι. Από τον Φεβρουάριο του 2017 περιμένουν οι συνταξιούχοι να εκκαθαρισθεί η σύνταξή τους καθ’ ότι προτεραιότητα για την κυβέρνηση έχουν τα υπερπλεονάσματα και η διανομή προεκλογικών Προνοιακών Επιδομάτων.
Την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας την περιγράψαμε σε Δελτία Τύπου που εκδόθηκαν.
Δεν μας ικανοποιεί ό η σημερινή εικόνα διάλυσης με Δημόσιες Δαπάνες Υγείας 5,2% του ΑΕΠ και ιδιωτικές δαπάνες υγείας 3,5% του ΑΕΠ. Ο Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός είναι διαλυμένος και τα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα κάνουν πάρτι.
Είμαστε αντίθετοι με την τωρινή κατάσταση των Νοσοκομείων που οι ιδιώτες εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες και κερδοσκοπούν ασύστολα, όπως επίσης είμαστε ενάντια στην εγκατάσταση του ιδιωτικού τομέα στα Δημόσια Νοσοκομεία καθ’ ότι σκοπός τους είναι το κέρδος το οποίο θα πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασθενείς, με ταυτόχρονη διασπάθιση του Δημοσίου χρήματος. Επενδύσεις χρειάζεται το Σύστημα Υγείας, τα Νοσοκομεία σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό. Σε σύντομο χρονικό διάστημα γίνεται απόσβεση όλων αυτών των επενδύσεων.
Δώσαμε αναλυτικά στοιχεία στη δημοσιότητα για την στελέχωση και την χρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας.
Καταθέσαμε Εξώδικη Δήλωση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης. Σας κοινοποιήσαμε τα θέματα προς διαπραγμάτευση. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Πανυγειονομική Απεργία στις 16 Μάη και η συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ (ειδικά από το Νοσοκομείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ και το όμορα Νοσοκομεία).
Αποδείξαμε άλλη μία φορά ότι την ΠΟΕΔΗΝ δεν την νοιάζει ποιος κυβερνά, αλλά πως κυβερνά.
Η κινηματική λογική της ΠΟΕΔΗΝ δεν θα σταματήσει. Εξουσιοδοτήσαμε την Εκτελεστική Επιτροπή να αποφασίσει νέες κινητοποιήσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης την διεκδίκηση ένταξης στα ΒΑΕ, την Δωρεάν Υγεία με εύκολη πρόσβαση των πολιτών. Επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του συστήματος, αύξηση των μισθών, προσλήψεις προσωπικού στην Πρόνοια, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που υπηρετούν με ελαστικές μορφές απασχόλησης.
Μεγάλη είναι η συμμετοχή μας στην Απεργία – Αποχή κατά της Αξιολόγησης παρά τις πιέσεις που ασκούνται. Η συμμετοχή στην πρώτη φάση της αξιολόγησης ξεπέρασε το 70%. Ίδια ποσοστά και στην δεύτερη φάση αναμένονται.
Συνεχίζουμε δυνατά και αποφασιστικά.
Για κατάργηση των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων και προοδευτική ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ