Print Email

Αποφάσεις

24.05.2016

Απόφαση Γενικού Συμβουλίου 20/05/2016

ΑΘΗΝΑ 23/5/2016
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1740

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
20/05/2016

Η κυβέρνηση άλλα λέει το πρωί στο λαό, άλλα κάνει το βράδυ προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών και χρηματοοικονομικών Ομίλων .
Συνεκτική ουσία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κάποια συγκεκριμένη ιδεολογική αντίληψη για την αντιμετώπιση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης , αλλά ο «έρωτας» για την εξουσία .
Από την κατάργηση των Μνημονιών με ένα άρθρο σε ένα Νόμο τον Ιανουάριο του 2015, περάσαμε στην κατάργησή τους με Παράλληλο Πρόγραμμα Ισοδύναμων τον Σεπτέμβριο του 2015 και καταλήξαμε σήμερα στο ξεπούλημα των πάντων με τον Υπουργό Οικονομικών να αναφωνεί «ο λόγος μας προς του ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ είναι ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ».
Η κυβέρνηση με αφορμή την Προσφυγική κρίση απεμπολεί σημαντικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας . Έπαιξε με τις προσφυγικές ροές, τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων προκειμένου να στρέψει την προσοχή των πολιτών στη συμμετοχή σε κινήματα αλληλεγγύης που είναι αυτονόητη , να συσπειρώσει τους πολίτες γύρω από την κυβέρνηση με την επίκληση Εθνικού Θέματος και να πετύχει ευνοϊκότερη αξιολόγηση . Έχασε όμως αφού εγκλωβίστηκαν χιλιάδες πρόσφυγες που συνεχίζουν να διαβιούν σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης , περιοχές του Αιγαίου μετατρέπονται σε γκρίζες ζώνες, η χώρα μετατράπηκε σε ουδέτερη ζώνη και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετατοπίστηκαν στα Σκόπια , τα οποία εκ των πραγμάτων αναγνωρίζονται με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ .
Η περίφημη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης μας οδήγησε σε νέα δυσμενή μέτρα πάνω των 9 δις ευρώ και σε ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Συνεχώς θα λαμβάνονται νέα μέτρα με την βέβαιη ενεργοποίηση του Δημοσιονομικού Κόφτη , καθ «ότι η κυβέρνηση έριξε λευκή πετσέτα στα συμφέροντα, εξαργυρώνοντας την στήριξή τους. Την διαφθορά και την διαπλοκή την θυμούνται στη Κυβέρνηση μόνο όταν είναι στριμωγμένη πολιτικά .
Ο Δημοσιονομικός Κόφτης είναι προδήλως Αντισυνταγματική πράξη, εκφεύγει της λαϊκής και Δημοκρατικής Νομιμοποίησης, καθ 'ότι από εδώ και στο εξής αποφάσεις περικοπών μισθών , συντάξεων και κοινωνικών δαπανών θα τις λαμβάνει η κυβέρνηση με τον ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (Προεδρικό Διάταγμα) και όχι η Βουλή των Ελλήνων.
Η «γιαλαντζί αριστερή κυβέρνηση με ψέματα κατά συρροή, επιδιώκει την εξίσωση των πολιτών στη φτώχεια και την δυστυχία (πράγμα αδιανόητο για αριστερά) και όχι στην ευημερία.
Μέσα σε δύο Σαββατοκύριακα η κυβέρνηση διέλυσε ότι απέμεινε από το Κοινωνικό κράτος . Εξανέμισε περαιτέρω τα εισοδήματα με τις νέες φοροληστικές πολιτικές .
Ξεπουλάνε ΤΗ Δημόσια περιουσία ΚΑΙ ΤΑ Κοινωνικά Αγαθά ΜΕ Το Μέλους Νέο Υπέρ -ταμείο ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ του οποίου τον έλεγχο αναλαμβάνουν οι ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ για τα επόμενα 100 χρόνια !!!. Αντιδημοκρατική -. Αντισυνταγματική πολιτική απόφαση καθ 'ότι θα ξεπουλιέται ο δημόσιος πλούτος της χώρας, χωρίς να αποφασίζει η ΒΟΥΛΗ
. Δίνουν στα κοράκια των αγορών τα πράσινα, κόκκινα δάνεια και την πρώτη κατοικία
100 χρόνια Επιτροπεία
. ΨΕΜΑΤΑ Οτι ΔΕΝ μειώνονται ΟΙ μισθοί
:. Ο Φόρος αλληλεγγύης αυξάνεται στο 2,2% για εισοδήματα από 12.000 € έως 20.000 €, μειώνεται το αφορολόγητο 1.000 € αυξάνεται κατά 0,5% εισφορά ΓΙΑ το η ΤΗΝ Επικουρική Σύνταξη ΜΕ Το Δημοσιονομικό Κόφτη βάζουν Μπροστά ΤΗΝ υλοποίηση των γκρίζων ζωνών του Νέου μισθολογίου (περικοπή Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, περικοπή προσωπικής διαφοράς, πάγωμα μισθών, διαγραφή περισσοτέρων των δύο ετών προϋπηρεσίας για την Μισθολογική εξέλιξη , περικοπή Επιδόματος Παραμεθόριων και Απομακρυσμένων περιοχών). Παρ 'ότι δεσμευτήκαν για τη μη περικοπή του Επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στις άδειες πέραν των έξι ημερών αναρρωτικής με τον Ν . 4384/2016 ρυθμίστηκε από την δημοσίευση του Νόμου (26/4/2016) και όχι από 1.1.2016. Υπαναχωρεί η κυβέρνηση στην αποκατάσταση τις αποζημίωσης των νυκτερινών προς συμπλήρωση του ωραρίου στο ύψος που ορίζει ο Ν . 4024/11.
Το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης με το Ν. 4387/2016 χάνει τον αναδιανεμητικό του χαρακτήρα και μετατρέπεται σε κεφαλαιοποιητικό , ανταποδοτικό, ανταγωνιστικό. Η κυβέρνηση στέλνει στους ασφαλισμένους το λογαριασμό της διαχρονικής ληστείας των αποθεματικών των ταμείων κύριας , επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ καθώς επίσης και των ασκούμενων Μνημονιακών πολιτικών (υψηλή ανεργία, κατάργηση κοινωνικών πόρων, συρρίκνωση της κρατικής χρηματοδότησης).
: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ επιδίωξε ΝΑ πετύχει πρώτον ΤΗ μείωση Της μισθολογικής δαπάνης ΜΕ τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις εως ΤΗΝ Δημοσίευση Δημοσίευση ΤΟΥ Νομού ( 05.12.2016) και σε δεύτερο χρόνο να λιανίσει τις συντάξεις, αφού μικρότερη συνταξιοδοτική δαπάνη (άνω των 4 δις ευρώ) θα την μοιράζεται πολύ μεγαλύτερος αριθμός συνταξιούχων, σε αναιμική οικονομία χωρίς ανάπτυξη και με ελέγχους κεφαλαίων .
Η κυβέρνηση διατείνεται ότι δεν κόβει συντάξεις. ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ. Περικόπτεται κατακεκλιμένα ΕΚΑΣ. Εφέτος ΣΕ 100.000 συνταξιούχους και το 2017, σε άλλους 100.000 συνταξιούχους. Επαναϋπολογίζονται οι συντάξεις κύριες (παραμένουν ως προσωπική διαφορά) και επικουρικές με εγγύηση έως του ποσού 1120 € καθαρά. Επικουρικές συντάξεις, Μετοχικό και εφάπαξ πετσοκόβονται. Αρνείται την ένταξή μας στα ΒΑΕ, παρά τις δυναμικές κινητοποιήσεις.
Με τον Δημοσιονομικό Κόφτη, την ρήτρα εξισορρόπησης ελλειμμάτων, τον Συντελεστή βιωσιμότητας, την συρρίκνωση της κρατικής χρηματοδότησης, τις ατομικές μερίδες, τον επαναϋπολογισμό των συντάξεων σε όλο τον εργασιακό βίο , την υψηλή ανεργία, την συνέχιση των Μνημονίων, απο 1.1.2017 οι συντάξεις θα εξομοιωθούν για τους πριν και μετά το Νόμο 4387/2016 συνταξιούχους. Θα χορηγούνται αντί συντάξεων Προνοιακά Επιδόματα.
Καταθέσαμε Αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την οποία παρέλαβε , για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες που προκύπτουν στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τον κίνδυνο που τίθεται η ζωή ασθενών κατ 'εξακολούθηση, εξαιτίας των προβλημάτων του ΕΣΥ τα οποία βρίσκονται σε μη διαχειρίσιμα επίπεδα . Χάνουν τη ζωή τους ασθενείς ψάχνοντας να βρουν κλίνη ΜΕΘ .
Έκλεισαν 50 κλίνες ΜΕΘ επειδή δεν ανανεώθηκε η σύμβαση των 190 εργαζομένων που απασχολούνταν στις ΜΕΘ μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου η κυβέρνηση να προσλάβει «τα δικά της παιδιά» αφού οι προσλήψεις είναι εκτός ΑΣΕΠ.
Ακόμη οι Υπουργοί μαγειρεύουν τις λίστες. Στην έξαρση της γρίπης στις λίστες αναμονής του ΕΚΑΒ ήταν πάνω από 80 ασθενείς περιμένοντας να βρουν ΜΕΘ. Τώρα πάνω από 30.
Οι πιθανότητες να χάσουν τη μάχη για τη ζωή εκτός ΜΕΘ τριπλασιάζονται .
Το προσωπικό είναι κάτω των ορίων ασφάλισης.
Τον κο Τσίπρα και τους λαλίστατους Υπουργούς Υγείας τους διαψεύδει η ίδια η Κυβέρνησή τους . Το Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης έδωσε στη δημοσιότητα την απογραφή του ανθρώπινου δυναμικού του Δημόσιου Τομέα από την οποία προκύπτει ότι εφέτος μισθοδοτούνται 2.500 λιγότεροι υπάλληλοι στο ΕΣΥ σε σχέση με πέρυσι και συνολικά την τριετία 13.500 λιγότεροι υπάλληλοι. Δεν μπορεί ακόμη να υπολογισθεί το νούμερο των αποχωρησάντων προς συνταξιοδότηση από το ΕΣΥ έως 05.12.2016 προκειμένου να προλάβουν τις νέες δυσμενείς αλλαγές. ίσως ξεπεράσουν τους 1.000
30.000 είναι οι κενές οργανικές θέσεις με 1 Νοσηλεύτρια στη βάρδια σε κάθε κλινική των 40 Ασθενών.
Η κυβέρνηση αρνείται να μονιμοποιήσει το Επικουρικό προσωπικό των οποίων οι συμβάσεις λήγουν 30/9 / 2016. Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα παλέψουμε για την μονιμοποίησή τους .
Η κυβέρνηση αρνείται να ανανεώσει τις συμβάσεις του προσωπικού που υπηρετεί στο ΕΣΥ μέσω κοινοτικών προγραμμάτων αν και οι Μονάδες στενάζουν από τις ελλείψεις .
Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Τα Νοσοκομεία αδυνατούν να προμηθευτούν υλικά και φάρμακα.
Οι ληξιπρόθεσμές οφειλές των Νοσοκομείων ανέρχονται στα 2 δις ευρώ. Τα Ταμεία τους είναι άδεια. Εφέτος η χρηματοδότηση είναι μειωμένη 350 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι (1.150 δις ευρώ). Έως τώρα αν και κύλισαν πέντε μήνες του έτους έλαβαν μόνο 150 εκατ. ευρώ. Για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του κράτους σκούπισαν τα αποθεματικά των λίγων Νοσοκομείων που διέθεταν , τα οποία προοριζόταν για την κάλυψη μέρους των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων .
Διαλύουν την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη με την κατάργηση Μονάδων (πάνω από 50%) και την ανάθεση της ζήτησης στον Ιδιωτικό Τομέα. Η ψευτομεταρρύθμιση που επιχειρούν είναι «στάχτη στα μάτια» για την συγκάλυψη της διάλυσης και την μετακύλιση του κόστους στις τσέπες των πολιτών .
Υλοποιεί η κυβέρνηση την πρόβλεψη του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3 για περιστολή της δαπάνης κατά 0,5 % του ΑΕΠ στην Πρόνοια. Συρρικνώνονται και κλείνουν Μονάδες. Το προσωπικό μετακινείται σε μεγάλες αποστάσεις και οφείλονται δεδουλευμένες πρόσθετες αμοιβές πολλών μηνών του τρέχοντος και παρελθόντων ετών .
Με τη νέα ψευτομεταρρύθμιση της κυβέρνησης στην Ψυχική Υγεία βαίνουν προς κατάργηση τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία και άλλες Μονάδες Ψυχικής Υγείας ΜΕ ΤΗΝ σύσταση Των Περιφερειακών Διοικήσεων Τομέων Ψυχικής Υγείας ΟΙ οποίες αποφασίζουν: Η εισηγούνται ΤΗΝ Ίδρυση ΚΑΙ ΤΗΝ κατάργηση Μονάδων , την μεταφορά υπηρεσιών και προσωπικού ακόμη και προς τις Ιδιωτικές Μονάδες Ψυχικής Υγείας του Τομέα (στους τομείς Ψυχικής Υγείας συμπεριλαμβάνονται και οι Ιδιωτικές Μονάδες Ψυχικής Υγείας ).
ΤΟΥ Νοσοκομείου ακινήτου Εκτός Της Θήρας ΜΕ Το Νομοσχέδιο Της Ψυχικής Υγείας το η ΑΕΜΥ Α.Ε. αναλαμβάνει εργολαβικά Το Δημόσιο Σύστημα Ψυχικής Υγείας. Θα ιδρύει και θα λειτουργεί Μονάδες, καταργώντας αντίστοιχες Δημόσιες Μονάδες Ψυχικής Υγείας. Θα μετακινεί προσωπικό ή θα προσλαμβάνει προσωπικό με σύμβαση έργου .
Το ΕΚΑΒ στενάζει από τις ελλείψεις ασθενοφόρων και Πληρωμάτων ασθενοφόρων . Αντί προσλήψεων η κυβέρνηση βρήκε τη λύση. Ανατίθονται οι διακομιδές στην Πυροσβεστική και τους ΟΤΑ.
Η κυβέρνηση συρρικνώνει, ιδιωτικοποιεί το ΕΣΥ και ελαστικοποιεί τις εργασιακές σχέσεις. Μέσω του ανασχεδιασμού του Υγειονομικού Χάρτη της χώρας και της έκδοσης νέων οργανισμών , επιχειρεί την κατάργηση των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, την ενοποίηση και την κατάργηση υπηρεσιών, τις συγχωνεύσεις κλινικών και κλινών.
: Ο Έλεγχος ΤΟΥ ΕΣΥ ΘΑ περάσει ΣΤΗΝ ΑΕΜΥ Α.Ε. ΜΕ ιδιωτικοοικονομικά Κριτήρια. Σύντομα ΤΗΝ ΑΕΜΥ Α.Ε. ΘΑ ΤΗΝ δούμε στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ.
Η κυβέρνηση επιδιώκει την επέκταση των Συμβάσεων έργου χωρίς εργασιακά δικαιώματα (δεν δικαιούται αναρρωτικές και κανονικές άδειες) στο σύνολο των νέων προσλήψεων, αλλά και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των υπαλλήλων που ήδη εργάζονται .
Δεν θα το επιτρέψουμε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
 Δυναμικές τοπικές κινητοποιήσεις, Συγκεντρώσεις, Καταλήψεις, ΜΕ Γενικές Συνελεύσεις ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Των Διοικήσεων Των Πρωτοβάθμιων Σωματείων
 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ Τετάρτη 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ για όλη τη χώρα στην Αθήνα έξω από το Υπουργείο Υγείας 11 π.μ.
 ΣΥΣΚΕΨΗ Διοικητικών Συμβουλίων Σωματείων των Προνοιακών Μονάδων στις 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 στις 15:00 μ.μ. ΣΤΟ Ξενοδοχείο NOVOTEL (Μιχαήλ Βόδα 4-6)
 ΣΥΣΚΕΨΗ Φορέων ΣΕ Συνεργασία ΜΕ Το Δ.Σ. Των Κ.Υ. Ν. Λάρισας για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη την ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 11 π.μ. ΣΤΗΝ Ελασσόνα ΜΕ Συνέντευξη Τύπου. Το Κ.Υ. Ελασσόνας ΗΤΑΝ Το Πρώτο Κέντρο Υγείας που λειτούργησε πριν 31 χρόνια (07/04/1985)

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Δωρεάν Δημόσια Υγεία - Πρόνοια καθολική ΜΕ πρόσβαση
• Επαρκή στελέχωση ΚΑΙ χρηματοδότηση
• Μονιμοποίηση ΤΟΥ Επικουρικού Προσωπικού
• Ανανέωση Συμβάσεων Των εργαζομένων που υπηρετούν ΣΤΗΝ εκτέλεση κοινοτικών προγραμμάτων
• Ένταξη ΣΤΑ ΒΑΕ
• Κατάργηση ΤΟΥ Αντιασφαλιστικού Νομού 4387/2016
• Ανάκτηση των Μνημονιακών Απωλειών

Ο Λ Ο Ι Σ Τ Ο Δ Ρ Ο Μ Ο

ΤΗΝ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.