Print Email

Αποφάσεις

12.01.2015

Απόφαση Γενικού Συμβουλίου 09/01/2015

ΑΘΗΝΑ 12/01/2015
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 4029

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09/01/2015

Η κυοφορούμενη διαπραγμάτευση με τη ΤΡΟΪΚΑ επιτάχυνε τις εκλογές επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις μας για το περιεχόμενο των συμφωνιών.
Στο τραπέζι βρέθηκε ότι μας έχει απομείνει από εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά και κοινωνικά δικαιώματα.
Παρατάθηκε το ΜΝΗΜΟΝΙΟ δύο μήνες και ασκείται πίεση από την ΤΡΟΪΚΑ υλοποίησης των ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ που έχουν αναληφθεί. Πίεση για εφαρμογή νέου επικαιροποιημένου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.
Η Νέα Κυβέρνηση που θα σχηματισθεί από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα κριθεί με βάση την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και τη διόρθωση των κοινωνικών δεικτών του τρέχοντος Προϋπολογισμού.
Με τον Προϋπολογισμό του έτους 2015 οι πολίτες καλούνται να βάλουν το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη για αγορά υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας αν και 6 εκατομμύρια ζουν κάτω ή στο όριο της φτώχειας.
Τα κοινωνικά αγαθά της Υγείας και της Πρόνοιας με γοργούς ρυθμούς μετατρέπονται σε εμπορεύσιμα, καταναλωτικά προϊόντα.
Τα Νοσοκομεία υποφέρουν από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση.
Οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες να ανατρέψουμε τα μέτρα που συμφωνήθηκαν από την απελθούσα κυβέρνηση με την ΤΡΟΪΚΑ, για το έτος 2015.
ΜΕΤΡΑ:
• Κατάργησης των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων
• κατάργησης Κέντρων Υγείας
• πιλοτική εφαρμογή της ΕΣΑΝ που η αρμοδιότητά της είναι να ιδιωτικοποιήσει περαιτέρω τη Δημόσια Υγεία.
• Κατάργησης νέων Νοσοκομείων και νέες μειώσεις κλινικών, κλινών με την έκδοση νέων Οργανισμών
• Ιδιωτικοποίησης Υπηρεσιών
• Μειώσεις μισθών
• Διαθεσιμότητες – Απολύσεις
Το τελευταίο δίμηνο:
• Σφραγίσαμε τη νίκη στην Αξιολόγηση
• Παρεμβήκαμε και δόθηκαν μηνιαίες παρατάσεις στη μεταφορά των Κέντρων Υγείας στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ζητήσαμε ετήσια παράταση με νομοθετική ρύθμιση)
• Παρεμβήκαμε να σταματήσουν οι διώξεις των υπηρεσιακών και συνδικαλιστικών στελεχών στην 6η ΥΠΕ που συνεχίζονται. Αποκαλύψαμε το σύστημα παραδιοίκησης της 6ης ΥΠΕ
• Με τις παρεμβάσεις μας απεσύρθη το άρθρο 43 στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που προέβλεπε τη Σύσταση Ειδικού κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού ΤΕ, ΠΕ αποκλείοντας το ΔΕ. Ζητήσαμε τη Σύσταση Ενιαίου Κλάδου και διέξοδο στα ΤΕΙ του ΔΕ Νοσηλευτικού προσωπικού
• Παρεμβήκαμε και θεσμοθετήθηκε (Ν. 4316/2010) η αναδρομική χορήγηση των δεδουλευμένων, νυχτερινών, αργιών, υπερωριών από 1/1/2012 έως 31/12/2014
• Ζητήσαμε τη συνέχιση της λειτουργίας των ΕΠΑΣ των Νοσοκομείων που με το Ν. 4316/2014 παραπέμφθηκε σε Υπουργική Απόφαση
• Συμμετείχαμε δυναμικά στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία ενάντια στη ψήφιση του νέου Προϋπολογισμού λιτότητας και μείωσης των κοινωνικών δαπανών κ.α.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ανατροπή των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και ανάκτηση των απωλειών που υποστήκαμε τα τέσσερα ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ έτη.
Οι νέες παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Οι μορφές δράσεις θα αποφασισθούν στο 14ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ στις 9, 10 και 11 Φλεβάρη 2015 και το νέο Γενικό Συμβούλιο.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ όμως να παρεμβαίνουμε καθημερινά για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας, έστω σε προεκλογική περίοδο.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.